"В момента сме на прага първият реално силен уикенд, който

...
"В момента сме на прага първият реално силен уикенд, който
Коментари Харесай

От този уикенд ски зона Пампорово работи на пълни обороти


"В момента сме на прага първият действително мощен уикенд, който следва, да бъдем с съвсем 100 % отворена ски зона. За идната събота може би единствено една писта няма да работи", разгласи изпълнителният шеф на АД Пампорово Мариян Беляков на конференция през днешния ден, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Беляков разкри, че при започване на декември извънредно мощен дъжд е нанесъл тежки вреди по пистите, както и финансови загуби за стотици хиляди левове, само че ски зоната към този момент е възобновена и ще работи на цялостни обороти от този уикенд. "На 2 декември, когато имахме шест готови ски писти, което не е било в никакъв случай в историята, пристигна най-големият дъжд, който аз съм виждал в Пампорово за последните 8-9 години и безусловно за 10 часа изми безусловно всичко, африкански дъжд с топли температури. В момента сме на прага първият действително мощен уикенд, който следва, да бъдем с съвсем 100 % отворена ски зона. Разполагаме с близо 300 оръдия, които към този момент са ситуирани с извънредно сериозна компактност по зоната, работят на най-много. За идната събота може би единствено една писта няма да работи. Също по този начин ски зона Мечи чал също ще бъде отворена в събота и взаимният артикул, който сме интегрирали, ще проработи от събота. До четвъртък в това число цената на въжен превоз картата е 25 лв., а от петък нататък си влизаме в постоянната цена от 5 лв., която също с огромни старания успяхме да задържим и тази година. Обща цена за двете ски зони", разяснява Беляков.

Той изясни, че взаимната ски зона "Пампорово - Мечи чал" ще бъде приключена в идващите 2-3 години и ще се трансформира в най-голямата такава на Балканите. "Всички тези остарели писти, които допреди 4-5 години безусловно бяха отписани от курорта, все едно не съществуват, те към този момент съществуват, във типа, в който би трябвало да бъдат. Обезпечение са с неестествен сняг и могат да бъдат употребени. Така че цената на въжен превоз картата тази година е изпълнена с доста повече наличие и това нещо ще бъде доста очевидно. Много сложни сектори, тесни сектори, даже в случай че ще да ги назовем и по-опасни сектори, тази година са изцяло усъвършенствани, модифицирани и шокът за хората ще бъде доста огромен, като видят какво сме създали. Относно ски зона Мечи чал също продължава развиването ѝ и чакаме в границите на 2-3 години мастър проекта, който имаме за там, да стартира да се случва и може би в разстояние до 2-3 години чакам ски зона мечи чал да придобие виза на ски зоната в Пампорово. И освен, че самият общ артикул ще бъде още по-привлекателен за хората, а двете ски зони ще стартират да си бъдат и конкуренция, при все това са един общ артикул. Това изрично ще бъде най-голямата ски зона в България и на Балканите", сподели Беляков.

"Веднъж вечно в нашите ски курорти би трябвало да се отървем от прокобата да бъдем евтини ски курорти. Няма по какъв начин да бъдем евтини, не би трябвало да се хвалим наляво и надясно, че сме евтина дестинация, да печелим всякакви призови места, че сме евтини дестинации. Няма такова нещо като евтина ски дестинация. Аз не съм виждал на никое място по света. Това, което виждаме в България, просто уравнението не излиза. Няма по какъв начин да е евтина. Ако би трябвало да бъдем почтени и точни, мисля, че ситуацията е същото и в другите ски зони, с цел да излиза уравнението въжен превоз картата би трябвало да е с най-малко 30-40 лв. по-скъпа. А никой от нас не може да си разреши сходно нещо. Разберете, вложенията са големи. Само от пороя, който заваля в Пампорово при започване на декември, едно че отми пистите за 15 часа, второ, че вредите бяха за стотици хиляди левове. В последна сметка, хората желаят по-високи заплати, заплатите се подвигат стремглаво в туристически бранш, хубаво е да го кажем, и това е за положително. Щом се подвигат заплатите, значи могат се подвигат и цените, значи тоя бранш се развива, няма нищо по-хубаво от това", добави Беляков. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР