"В Изпълкома няма да има президенти, собственици и хора, които

...
"В Изпълкома няма да има президенти, собственици и хора, които
Коментари Харесай

Любо Пенев: Без президенти в Изпълкома, Кралев да не взима страна


"В Изпълкома няма да има президенти, притежатели и хора, които са част от управителното тяло на клубовете. Това е спор на ползи. Така работата става още по-сложна, само че това не ни плаши", разгласи претендентът за президент на Българския футболен съюз Любослав Пенев на конференция през днешния ден. Бившият народен селекционер показа своя екип и тактиката си за ръководство на футболния съюз. Общото заседание на БФС, на което ще бъде определен президент, ще се състои на 16 февруари в София.

"Ще се върна малко обратно във времето, когато станах народен селекционер. Тогава говорех, че сме на дъното. Вече не сме на дъното, а на дъното на дъното. Така работата става още по-сложна, само че това не ни плаши. Поемайки националния тим аз дадох обещание, че ще се работи и това се случи. Ние се показахме на повърхността, само че за жалост ръководещите в БФС изхвърлиха този труд на боклука. В целия свят футболът се развива, само че не и в България. Тук отиваме надолу, стремително надолу", сподели Пенев на конференция в Българска телеграфна агенция през днешния ден.

В екипа на някогашния национал влизат някогашният състезател и началник на Левски Пламен Илиев, финансистът Любомир Дацов и юрист Радостин Василев. "В този миг БФС е една пирамида, която е обърната с върха надолу. Аз и моят екип считаме да променим изгледа на тази пирамида и да я обърнем с върха нагоре. Това ще стане с доста труд и работа на целия ни екип. Аз съм групов състезател и ще разгадавам на екипа. Във всеки един отдел ще има експерти, финансисти, адвокати, спортни шефове, административни шефове. Хора, които са висококвалифицирани и дават отговор на условията. Искам да уточня, че зад мен не стои безусловно никакъв кръг. Зад мен и с мен са част от екипа и никой друг".

"Това, за което приказвам, е един извънредно сериозен и професионален план. Този план ще бъде формиран от 3 елементи – краткосрочна тактика за 3 години, средносрочна за 7 години и дълготрайна тактика за 10 години. Чувам, че сега се приготвя план от сегашните ръководещи за 4 години. За къде ще стигнат тези 4 години? Та те изминаха 12 години, че дори плюс още 2, а се хвалим единствено с една база", изясни Пенев.

Той изрази изненада, че все ЦСКА към момента не е изразил своята позиция по борбата за БФС и благодари на почитателите за поддръжката. "В продължение на години и месеци чувам някакви неща от хора, които сега ги няма или не взимат присъединяване. Не е неприятно и моля да стартират да се демонстрират. Учудвам се на един тим като ЦСКА, който още не е изразил своята позиция. За почитателите ясно - точна позиция, за което съм им признателен. Сега е борбата. Който желае да оказва помощ и да е част от смяната, да се покаже, да взе участие и да оказва помощ, само че почтено и демократично. Стратегията, за която приказвам, е формирана от съставни елементи – детско-юношеска школа; аматьорски и професионален футбол; инфраструктура; юридически и финансов контрол; евро планове и евро програми; маркетинг, съдии, система за видео наблюдаване и по този начин нататък".

"В Изпълкома няма да има президенти, притежатели и хора, които са част от управителното тяло на клубовете. Това е спор на ползи. Ще има промяна в таксите, които ще бъдат редуцирани или отстранени. Ще се опитам да се срещна с безусловно всички клубове, с които да проведа един открит разговор. Ще има електронно картотекиране, с цел да се избегне даването на непотребни пари, пътуването, както и загубата на време".

Пенев прикани спортния министър Красен Кралев да не взима страна в борбата за президентския пост. "Ще държа БФС да си партнира и да работи с страната. Ние сме част от страната. Искам да кажа на министър Кралев да не взима страна. Наблюдавах доста добре церемонията за „ Футболист на годината “. Кралев съставлява страната, а не би трябвало да пропагандира. Не се прави по този начин и не по този метод. Той е измамен, измамен, само че това е обикновено, когато липсва надзор. Ще желая от страната един имот за нов стадион. Имаме потребност от такова оборудване. Не може националният тим да си заплаща такси и наем за тренировки и мачове. Чужденците в шампионата – ограничавания. Ако нашите тимове са цялостни безсистемно с чужденци, по кое време ще ги забележим нашите момчета, нашите българчета? Искам нашият артикул да бъде на висота. Шампионът от последните години в България какъв принос има към националния тим? Каква школа има? Нямам нищо персонално, само че тук съм, с цел да се построи български футбол", разяснява той.

Бившият народен треньор съобщи, че представители на БФС купуват гласове на делегатите на Общото заседание. "Представители на БФС обикалят страната и заплашват дадени структури. Спонсорират се гласове, клубове, делегати за по 300-400 лв.? Толкова ли коства един избор? Толкова ли костват нашите деца? Толкова ли коства един тим? Заключението ми е, че тези хора, които ръководят повече от 12 години са несъответствуващи. Аз желая да построим небостъргач, а не пет етажна постройка. Нашият футбол е ръждясал. Той има потребност от тежка промяна и в този момент е моментът. Ред, дисциплинираност и организация – това е моят метод. Който не си е намерил съвестта, е хубаво да си я потърси. Не споделям, че би трябвало да гласувате за мен, а да го извършите по съвест. Гласувайте по съвест, тъй като този футбол би трябвало да тръгне нагоре", приключи Пенев. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР