"Уейнстейн къмпъни" проучва възможностите за продажба или спиране на дейността

...
"Уейнстейн къмпъни" проучва възможностите за продажба или спиране на дейността
Коментари Харесай

"Уейнстейн къмпъни" е изправена пред две единствени опции: продажба или закриване


"Уейнстейн къмпъни" изследва опциите за продажба или прекъсване на активността в резултат на негативните последствия от разкритията за серийните полови закононарушения на съпредседателя й Харви Уейнстейн, заяви "Уолстрийт джърнъл" в петък. По данни на изданието филмовото и телевизионно студио е осъзнало минималния си късмет да просъществува независимо и сега съветът на шефовете му води договаряния с евентуални купувачи.

Вестникът отбелязва още, че в случай че продуцентската компания не съумее да контракти продажба то тя най-вероятно ще бъде закрита. При сходен процес на събитията правата за филмите и сериалите й, ще бъдат разпродадени на парче.

БГНЕС напомня, че единствено допреди една седмица продуцентът Харви Уейнстейн беше прочут в кино средите само като една от най-влиятелните персони в Холивуд с безспорен усет за сполучливи продукции. Едно разобличаване на "Ню Йорк Таймс" и "Ню Йоркър" обаче срина безусловно за часове граденото с години добро име на наградения с "Оскар" продуцент. Според изявленията Уейнстейн се е опитвал да упражнява полов тормоз върху десетки американски актриси, обещавайки им популярност против секс услуги. Новината отприщи дълго таените самопризнания на повече от 30 холивудски актриси, които след години безмълвие споделиха намерено, че са били обект на полово посягане от страна на Уейнстейн, а три от тях заведоха и публично дело против него за обезчестяване.

Лавината от обвинявания коства на 65-годишния Уейнстрейн освен брака му, само че и работата в личното му студио, от което той бе уволнен. Полицията в Ню Йорк и Лондон пък стартира следствия против действията му, осъществявани в продължение на десетилетия. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР