34-тото издание на Празници на изкуствата "Аполония" ще се състои

...
34-тото издание на Празници на изкуствата "Аполония" ще се състои
Коментари Харесай

Изкуството отново превзема Созопол

34-тото издание на Празници на изкуствата "Аполония " ще се състои от през днешния ден, 31 август, до 8 септември в Созопол и ще показа над 70 културни събития, измежду които обичаните на публиката "Цената на триумфа ", "Книжна Аполония " и "Детска Аполония ".
За седма поредна година обичайните за фестивала срещи "Цената на триумфа " ще показват достиженията на известни хора на изкуството. Писателят Георги Господинов и художникът Греди Асса ще бъдат измежду първите създатели, които ще споделят с публиката мислите си за провокациите по пътя към триумфа. Графичният дизайнер, плакатист и аниматор Теодор Ушев и режисьорът Владимир Люцканов също ще вземат присъединяване в диалозите на тематика осъществения блян, мечтаното осмисляне на всеки труд, визията за съвършенството и признанието на публиката.
По време на фестивала особено място за всички ценители на литературата заема "Книжната Аполония ". За трета поредна година известни издателства ще вземат участие в събитието и ще показват свои определени създатели и произведения. Сред издателските къщи, които ще покажат най-хубавите литературни творби на редица български и задгранични гении, са ИК "Жанет 45 ", ICU, "Лексикон ", "Artline Studios " и други
"Детската Аполония ", проведена от фондация "Аполония " и съдружие "Духовно огледало ", още веднъж ще бъде измежду акцентите. 19-ото издание на емблематичното събитие ще даде сцена за креативна изява на младите гении в региона на изобразителното и приложното изкуство, фотографията, музиката и хореографията. "Детската Аполония " ще даде и неповторима опция на разнообразни генерации създатели да се срещнат с помощта на основателя на съдружие "Духовно огледало " Таня Костадинова. Концертът на Младежка филхармония "София ", подсилен от стратегия "Еразъм+ " на Европейски Съюз, който ще даде начало на музикалната стратегия на "Аполония ", също е част от множеството интернационалните начинания на сдружението.
Още доста изненади чакат посетителите на Празници на изкуствата. Пъстра палитра от концерти ще зарадва музикалните почитатели. Кулминацията на програмата ще бъде закриването с концерт на легендите "ФСБ ", които ще отпразнуват 40 години от основаването на групата на 8 септември. Сред останалите акценти са осъществяванията на Хилда Казасян, Милица Гладнишка, Белослава, "Jeremy? ", както и актьорските изяви на Асен Блатечки, Захари Бахаров, Теодора Духовникова и Луиза Григорова.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР