34-те милиарда долара, които IBM даде за Red Hat, вече

...
34-те милиарда долара, които IBM даде за Red Hat, вече
Коментари Харесай

IBM жъне плодове от придобиването на Red Hat


34-те милиарда $, които IBM даде за Red Hat, към този момент се изплатиха
(снимка: Red Hat)

Приходите на IBM за първото тримесечие възлизат на $14,3 милиарда, което е с 0,4% повече по отношение на същия интервал на миналата фискална година, а облагата се повишава с 26,5%, достигайки $927 млн., сочи финансовият доклад на ИТ корпорацията.

Подразделението за програмен продукт на IBM получава доходи от $5,92 милиарда, което е с 2,6% повече в сравнение с през първото тримесечие на 2022 година и над прогнозата на анализаторите, които чакаха $5,83 милиарда.

В сегмента на хибридните облачни решения IBM регистрира растеж от 2%, в това число с приходите от активността на добитата Red Hat, които са се нараснали с 8%, до момента в който решенията за данни и AI бележат растеж от с 1%. Софтуерът за обработка на транзакции генерира 3% нарастване на приходите, спрямо предходната година.

Изпълнителният шеф на IBM Арвинд Кришна и финансовият шеф Джим Кавано показаха Red Hat като главен източник за мощния напредък в софтуерния бранш. Това е улеснено от търсенето на платформата OpenShift, годишните доходи от която доближиха 1 милиард $, и платформата за автоматизация Ansible.
още по темата
Няколко години откакто IBM приключи придобиването на Red Hat за 34 милиарда $, инвестицията към този момент се е изплатила. „ Учетворихме приходите на Red Hat за към три години и половина ”, сподели Джим Кавано.

Консултантските услуги на IBM носят доходи от $4,096 милиарда (2,8% увеличение) на компанията, макар че анализаторите предвидиха малко повече – $5,01 милиарда.

Инфраструктурното поделение записва спад от 3,7% – до $3,1 милиарда, макар растежа на IBM Z System от 7%. Приходите от поддръжка на инфраструктура са намалели с 9%.

Във финансовия сегмент компанията получава доходи в размер на $0,2 милиарда, което е растеж от 27,3% на годишна база. Що се отнася до прогнозата за 2023 година, IBM възнамерява да усили приходите си тази година с 3-5% (като се изключат валутните колебания).
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР