"Ще бъда дебютант на Олимпийските игри в ПьонгЧанг. Няма много

...
"Ще бъда дебютант на Олимпийските игри в ПьонгЧанг. Няма много
Коментари Харесай

Павел Ангелов: Да участвам на Олимпиада е сбъдната мечта за мен


"Ще бъда дебютант на Олимпийските игри в ПьонгЧанг. Няма доста напрежение. Очаквам да направя четири положителни спускания и да се показва на едно положително равнище. За места и класиране не желая да прогнозирам". Това съобщи на конференция в Пресклуб "България" родният ни играч в дисциплината шейни Павел Ангелов, съобщи кореспондент на БГНЕС. Той ще показа страната ни на Олимпийските игри в ПьонгЧанг идния месец, а това ще бъде и неговото дебютно присъединяване на подобен конгрес.

"Ще приказваме след спусканията. Чувствам се добре, нямам никакви терзания по отношение на физическото си положение. На четирите Световни купи, които бяха квалификации за Олимпиадата, се показах на едно положително равнище. Те ми бяха като подготовка, която считам, че е задоволителна за едно положително показване в Южна Корея.

"Подготовката на Павел мина релативно добре. Заради ограничаване във финансовите ни благоприятни условия стартирахме с тренировките доста по-късно. Едно е да не прекъсваш спортния развой, а напълно друго е да се накъсва, както е при нас. Стараем се през лятото да компенсираме на ролкови шейни и на естествени трасета. Направили сме в региона на Кремиковци стартова рампа, тъй като тя е извънредно значима. Един от минусите на Павел е, че няма такива условия за пускане и неговите резултати при старта не са положителни. От там му се усилва времето, а затова и класирането", стартира треньорът на Павел Ангелов и ръководител на БФШейни Георги Вергов.

"Тази година за пръв път купихме шейна на Павел, която е на стойност 4000 евро. До този миг сме взимали шейни от Международната федерация. Никоя друга федерация не е карала с такива. Благодарни сме на министерството, че ни отпуснаха малко повече пари, с цел да успеем най-сетне да си го позволим. Надяваме се, че и през идната година ще е по този начин и ще ни провиснал средства за втора шейна, тъй като имаме един юноша, който е доста добър. Казва се Цветелин Иванов и е с доста качества и резултати. На подготовките и интернационалните надпревари си носим храна, с цел да не даваме пари. Състезателите реагират малко, само че им споделям, че това е ситуацията, тъй като няма да може да вървим на толкоз лагери и Световни шампионати. Да не приказваме за оборудването. Като създадем една зимна екипировка, караме с нея 4-5 години", показа още Вергов.

На въпрос за какво продължава да се състезава и кое е нещото, което го крепи макар всичките компликации и ограничения, Павел Ангелов бе безапелационен: „ Любовта към спорта. Искам да стимулирам повече деца, които гледат, тъй като този спорт не е доста известен у нас, а посредством надпревари и Олимпийски игри, може би ще ги накарам да се занимават с него. За мен да вземам участие на Олимпийските игри е една сбъдната фантазия. Не скърбя за моя избор. Това ме прави благополучен. Надявам се на едно положително класиране, което за нашата страна е сред 25-30 място “, приключи 26-годишният ни играч.

Олимпийските игри в ПьонгЧанг ще се проведат от 9 до 25 февруари. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР