"Със сигурност съм доволен от постигнатото именно заради всички перипетии,

...
"Със сигурност съм доволен от постигнатото именно заради всички перипетии,
Коментари Харесай

Янислав Герчев: Доволен съм от постигнатото на Европейското


"Със сигурност съм удовлетворен от постигнатото точно поради всички премеждия, през които минах. Бях отчаян предходната година, когато още веднъж станах втори на Европейското, тъй като тогава бях в доста добра форма и може би тогава шансът ми за златен орден бе доста по-голям", показа българският джудист Янислав Герчев, който завоюва сребърен орден на Европейсото състезание в Тел Авив.

Герчев остава втори в Европа за втора поредна година. Вицешампионът в категория до 60 кг от Тел Авив е единственият финалист на съревнование от подобен сан след бронзовия медалист на Олимпийските игри в Атина Георги Георгиев, акцентира през днешния ден на конференция в Пресклуб България двукратният №1 на Стария континент при младежите и бронзов медалист при мъжете в кат. 81 кг. Ивайло Иванов. "Отидохме на Европейското състезание с доста смесени усеща, защото близо два месеца се възстановявах от травма и действително подготовката ми за шампионата бе към 15 дни. Независимо от това обаче на самото съревнование бях много съсредоточен, имах ден и в последна сметка съумях да си взема своето. Така че съм удовлетворен от представянето си. Единствено изгубих във финала от опитния руснак, който можех и да победя, само че от време на време просто се нуждаеш от малко късмет", разяснява Герчев.

През септември в Баку следва международно състезание за мъже и дами. Участията на огромните шампионати преди този момент, както и лагерната подготовка ще бъдат в програмата на националните състезатели, увери Коруджиев. Заради незадоволителния бюджет на федерацията, ще се наложи редуциране на разноските за спортно-състезателна активност при юношите и девойките, добави генералният секретар на БФ Джудо Асен Круджиев.

Янислав Герчев, Ивайло Иванов и Атанас Герчев не скриха огорчението си от неизпълнените финансови обещания за персонално стимулиране от управлението на федерацията за постигнатите триумфи. Състезателите си чакат наградите от 2015 година до момента, а наставникът им се надява да си вземе парите от 2014 година до през днешния ден. Средствата се обезпечават от ръководителя на БФ Джудо Иван Михалев и той ще ги даде когато може, съобщи Лъчезар Иванов – член на Управителния съвет на централата. Уговорка за погашение на сумите /10 хиляди лева за златен орден, 8 хиляди лева за сребърен и 5 хиляди за бронзов на европейско първенство/ е имало още в края на януари т. година по време на Европейската купа в София /бившия шампионат „ Освобождение “/, само че всичко казано е било единствено думи, описаха пострадалите. С 5-10 хиляди лева няма да забогатеем, само че ще сме спокойни за обикновените разноски в живота, показа Ивайло. Коруджиев заяви, че ще свика съвещание на УС на БФ Джудо, с цел да бъде взето решение по въпроса за наградите. Янислав и Ивайло упорстват да бъдат поканени и изслушани на това съвещание. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР