34 са депутатите-путинофили в 47-я състав на Народното събрание, които

...
34 са депутатите-путинофили в 47-я състав на Народното събрание, които
Коментари Харесай

ТАБЛОТО НА ПОЗОРА: 34 са путинофилите в българския парламент

34 са депутатите-путинофили в 47-я състав на Народното събрание, които или се оповестиха " срещу " налагането на наказания против Русия, или гласоподаваха в " сиво " за тях като част от пакета ограничения, които България да поддържа като страна-членка на Европейски Съюз и НАТО в отговор на войната против Украйна.

Срамното табло в пленарната зала снима депутатът от Демократична България Ивайло Мирчев. Изненадата пристигна от двама негови сътрудници от " Промяната ", чиито имена ще станат ясни в идващите часове, дали своят вот с неразбираемото " въздържали се " дали Путин да понесе наказания от Запада.

Очаквано, Българска социалистическа партия и " Възраждане " се оповестиха " срещу ". От алените единствено един се " въздържа ", до момента в който зам.-шефът на Народно събрание и техен съпартиец Кристиан Вигенин съобщи от Виена, че изрично осъжда експанзията на Москва по отношение на Киев.

Заедно " за " декларацията, в това число в частта й за глобите, гласоподаваха и ГЕРБ, и Демократична България, и Движение за права и свободи, и Има Такъв Народ.

Мирчев разяснява по този начин:

" Това е гласуването на декларацията на Народното събрание против бруталната военна офанзива на Русия против Украйна. Против и въздържал се са дали своят вот тези, които са против налагането на наказания на Путинова Русия "
ТЕМА преди 3 минути 0 преди 7 минути 256 преди 14 минути 208
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР