"Радвам се, че България направи първата стъпка, за да може

...
"Радвам се, че България направи първата стъпка, за да може
Коментари Харесай

Кукушева: България направи първата стъпка към популяризирането на петанк


"Радвам се, че България направи първата стъпка, с цел да може петанк да бъде разпространяван в нашата страна и на Балканите", това съобщи ръководителят на БФПетанг и ново учредената Балканска федерация Боряна Кукушева", съобщи кореспондент на БГНЕС.

Първото Балканско състезание по петанк се организира от петък до неделя в София. Проявата е на особено направените нови стадиони на стадион „ Академика IV км “ и се провежда от Българска федерация по петанк. В нея взеха присъединяване състезатели от 5 страни – Турция, Гърция, Сърбия, Македония и България.

Шампионатът се провежда със съдействието на „ София - Европейска столица на спорта “. В продължение на 3 дни най-хубавите състезатели на Балканите премериха сили във всички вероятни дисциплини в този спорт при дами, мъже, девойки и юноши. Това са триплети, дублети, сингъл и прецизна пукотевица.

"Всичките страни, които дойдоха поддържат тази самодейност и за в бъдеще ще бъдат проведени такива игри всяка година. Турският тим е един от любимците, тъй като те имат най-големите редици, а преди дни на Европейското състезание финишираха в шестицата. Петанк е промотиран за олимпийски спорт на Олимпиадата в Париж през 2024 г.", добави Кукушева.

"Щастлива съм, че от ден на ден младежи се стопират и демонстрират интерес към този доста забавен спорт. Нека всички, които имат свободно време и желаят да се развлекат да не остават настрана от него, тъй като това е една в действителност доста увлекателна игра", заключи ръководителят на БФПетанг. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР