"Предстои ни много тежък мач с един от грандовете на

...
"Предстои ни много тежък мач с един от грандовете на
Коментари Харесай

Попов: Белгород е огромно предизвикателство, но ЦСКА е европейски боец


"Предстои ни доста тежък мач с един от грандовете на Европа. Не сме в оптимално положение, защото имаме няколко проблеми в състава. Гледаме да ги почистим, само че по този начин или другояче за нас е предизвикателство да играем против подобен гранд", това съобщи старши треньорът на ВК ЦСКА Александър Попов, съобщи кореспондент на БГНЕС.

"Червените" одобряват съветския гранд Белогорие (Белгород) на 7 декември, четвъртък, от 19:00 часа в зала "Универсиада" в София в 1/16 финалите на шампионата за Купата на ЦЕВ, а ето какво разяснява Попов на конференция в Пресклуб "България" преди срещата с съветския исполин във волейбола.

"За голяма наша наслада към този момент можем да приемем подобен мач и подобен мощен съперник. Ние излязохме от блатото на всекидневието ни. Вече имаме боеспособен тим и за нас това е премия. Това е международен тим и никой няма илюзии, че можем да го отстраним, само че за нас ще бъде чест да играем с Мусорски, Гранкин и Ники Николов. Ние ще покажем нашето сърце и нашите благоприятни условия. Сигурен съм, че залата ще бъде тясна за нашите почитатели, които още веднъж ще дойдат, с цел да ни поддържат, както са го правили през последните години", съобщи наставникът на "армейците".

На брифинга участва и Ивайло Стефанов, който заради травма по всяка възможност няма да вземе присъединяване в дуела.

"Физически съм в оптимална форма и се усещам прелестно, само че тук идва и тънкия миг, че има огромен риск контузията да се повтори. Имам отчасти скъсване на бедрен мускул, само че излизаме против един популярен тим и няма по какъв начин човек да не се напъне оптимално. Аз съм подготвен и знаете, че човек от предпочитание може да направи какви ли не", показа ветеранът.

Освен Стефанов присъединяване в конфликта няма да може да вземе и Станислав Петков, който е претърпял тежка коремна интервенция в Германия. Той ще бъде отвън редиците на „ алените “ до края на сезона. На поста посрещач ще застане Христо Цветанов и Попов е на мнение, че това ще бъде огромно предизвикателство за някогашния национал, заради мощния начален удар, който имат руснаците.

"Разучили сме добре съперника. Преди няколко дни те позволиха загуба за Купата на Русия, което значи, че не са непобедими. Според нашите наблюдения имат проблеми при посрещането, само че не знам дали ние сме способни посредством нашия сервиз да поддържаме тяхното неприятно посрещане. Във всеки един случай обаче ние имаме подготвен проект за деяние. За нас ще бъде извънредно забавно дали ще съумеем да играем като еднакъв с еднакъв с тези звезди. Остава ни да играем добре и хората в залата да останат удовлетворени. Ние успяхме да надделеем над нашите душевности, битови проблеми и желаеме и да играем още по-добър волейбол. ЦСКА е европейски войник и чакаме това време. Ние живеем за тези моменти и бързаме, бързаме", заключи Александър Попов.

За пети следващ път ВК ЦСКА показа и своята карта „ 100 сърца за ЦСКА “. В последните години този план оказва помощ извънредно доста за финансовото оцеляване на клуба. За управлението на ЦСКА финансовите резултати от реализирането на продукта не са толкоз значими, колкото е значима и вдъхновяваща голямата и безусловна поддръжка на своите най - правилни почитатели.

През годините своите следи в историята на клуба са оставили едни от най-големите звезди в българския волейбол. За ЦСКА е извънредно значимо младото потомство армейски състезатели да познават и да ценят предишното на своя клуб, да се гордеят с него и да се стремят да доближат триумфите на своите прародители. Ето за какво управлението на ВК ЦСКА е решило да сътвори музей на армейския волейбол, който ще бъде ситуиран в зала „ Васил Симов “. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР