34 полицаи са арестувани в Гърция от Службата за вътрешна

...
34 полицаи са арестувани в Гърция от Службата за вътрешна
Коментари Харесай

Срещу €30 000 полицаи издават паспорт на престъпници


34 служители на реда са задържани в Гърция от Службата за вътрешна сигурност след траяло няколко месеца следствие на противозаконна скица за доставяне на чужденци с престъпно минало с паспорти и персонални документи от южната ни съседка, оповестява вестник „ Катимерини “, представен от bTV.

Според известие на полицията са задържани 20 души, измежду които девет сегашни полицейски чиновници, държавен чиновник от Министерството на гражданската отбрана, чиновник по регистрацията, юрист и осем жители. Групата е работила най-малко от 26 април 2013 година и е била основана като незаконна организация, състояща се най-вече от етнически гърци, завърнали се от страните от някогашния Съюз на съветските социалистически републики, служители на реда и други държавни чиновници. За издаването на всеки документ цената е била минимум 30 000 евро.

Досега са иззети над 600 000 евро. Според продължаващото следствие общата финансова полза за незаконната организация се прави оценка на най-малко 5 милиона евро. За противозаконните документи са употребявани персоналните данни на действителни гръцки жители. Според полицейски източници незаконната група е била ръководена от върховен офицер от отдела за сигурност в Западна Атика. При обиск на неговия офис е открит сейф с 320 000 евро, написа „ Грийк рипортър “. За разплитането на схемата е спомогнало убийството на 37-годишен албанец в Пирея през ноември. Оказало се, че мъжът имал гръцки документи, издадени от незаконната група.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР