34 полицаи са арестувани Службата за вътрешна сигурност след продължило

...
34 полицаи са арестувани Службата за вътрешна сигурност след продължило
Коментари Харесай

Арестуваха 34 гръцки полицаи издавали незаконни паспорти на чуждестранни престъпници

34 служители на реда са задържани Службата за вътрешна сигурност след траяло няколко месеца следствие на противозаконна скица за доставяне на чужденци с престъпно минало с паспорти и персонални документи от южната ни съседка, оповестява вестник „ Катимерини “.

Според известие на полицията са задържани 20 души, измежду които девет сегашни полицейски чиновници, държавен чиновник от Министерството на гражданската отбрана, чиновник по регистрацията, юрист и осем жители.

Групата е работила най-малко от 26 април 2013 година и е била основана като незаконна организация, състояща се най-вече от етнически гърци, завърнали се от страните от някогашния Съюз на съветските социалистически републики, служители на реда и други държавни чиновници.

За издаването на всеки документ цената е била минимум 30 000 евро. Досега са иззети над 600 000 евро. Според продължаващото следствие общата финансова полза за незаконната организация се прави оценка на най-малко 5 милиона евро. За противозаконните документи са употребявани персоналните данни на действителни гръцки жители.

Според полицейски източници незаконната група е била ръководена от върховен офицер от отдела за сигурност в Западна Атика. При обиск на неговия офис е открит сейф с 320 000 евро, написа „ Грийк рипортър “.

За разплитането на схемата е спомогнало убийството на 37-годишен албанец в Пирея през ноември. Оказало се, че мъжът имал гръцки документи, издадени от незаконната група.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР