34% от пълнолетните българи смятат, че в последната седмица на

...
34% от пълнолетните българи смятат, че в последната седмица на
Коментари Харесай

Галъп: 34% от българите са се сблъсквали с фалшиви новини

34% от пълнолетните българи считат, че в последната седмица на юли са срещали подправени вести или вести, чието наличие считат за погрешно. Това се равнява условно на над 1.8 милиона пълнолетни българи, сочи един от изводите в експресен сондаж на " Галъп интернешънъл ", извършен измежду 800 души по телефона сред 30 юли и 1 август. Той е част от самостоятелна изследователска стратегия на организацията

Институциите не са съумели да убедят популацията в правотата си по проблема " Странджа ". Протестите на майките и други сходни от последните седмици се възприемат от българите като знак за същински проблеми. На този декор обществото чака по-убедителна интервенция на страната във значимите области. 

Може би това е и част от обяснението за общото съмнение към сведенията за чума по животните в Странджа: 37 на 100 имат вяра, че чума е имало, само че 48 на 100 не имат вяра, разясняват създателите на проучването. Мнозинство от 68 на 100 считат, че управляващите не си правят работата добре в проблема със Странджа, а 26 на 100 считат, че я правят добре. Останалите се двоумят.

Спирането на договорката с ЧЕЗ  се утвърждава от болшинство от 64 на 100. Най-много утвърждение в последните дни събира ветото на президента Радев над законовите ремонти, които се считат за лобистки (75 на сто). Почти поравно е разграничено обществото във връзка с повдигането на акциза на бездимните цигари - 45 на 100 утвърждават, само че 47 на 100 не го утвърждават.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР