"Може би ще говорим с Атина и се надявам, че

...
"Може би ще говорим с Атина и се надявам, че
Коментари Харесай

Заев: Близо сме, но е важно този договор да бъде устойчив, траен и безопасен за бъдещите поколения


"Може би ще приказваме с Атина и се надявам, че ще бъде доста скоро. Не бих дал други мнения с изключение на взаимното изказване, издадено от Министерството на външните работи. Те споделиха, че в действителност сме доста близо, само че е доста значимо това да бъде стабилно и трайно и да бъде 100 % безвредно за идните генерации, които ще крепят това другарство с контракта, който ще реализираме. Както виждате аз оставам оптимист, макар че не е елементарно, изключително сензитивна е тематиката, само че е и доста важна", сподели Заев в община Желино, където участва във връзка инвестицията за създаване на цех за преработване на гуми.

Заев добави, че той би желал телефонен диалог да се случи още на следващия ден, само че има време до срещата на върха на Европейския съвет на 28 и 29 юни, а преди този момент е срещата на министрите на 25 и 26 юни, и както споделих, периодите са близо и заради тези крайни периоди, договорът се чака да бъде приключен скоро.

"Ние в действителност желаеме скоро да го подпишем, с цел да знаят и парламентите на Германия, Франция на Англия и Холандия и всички други значими страни. Това единствено ще насърчи позитивното решение, което е толкоз предстоящо за Македония, тъй като от 2005 сме държава-кандидат със седем чисти безусловни рекомендации и най-сетне ще получим дата за преговори", сподели Заев.

Премиерът изрази убеденост, че в случай че се стигне до съглашение за името, също по този начин и на срещата на върха на НАТО, която ще се организира на 11 и 12 юли, ще се доставят дълго предстоящата покана за цялостно участие в Алианса и ще стартира ратификацията в парламентите на държавите-членки.

"Това е доста съществено поощрение за мен персонално, а имам вяра и за нашите граждани", съобщи министър председателят Заев от региона на Тетово Желино. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР