34-годишният Роберто Баутиста Агут (Испания) ще играе на финала на

...
34-годишният Роберто Баутиста Агут (Испания) ще играе на финала на
Коментари Харесай

Баутиста Агут на крачка от титлата в Аделаида

34-годишният Роберто Баутиста Агут (Испания) ще играе на финала на шампионата по тенис в Аделаида (ATP 250), където негов противник ще бъде корейската сензация Куон Сун-У. 26-и в ранглистата, Баутиста Агут се бори 2 часа и 37 минути против представителя на домакините Танаси Кокинакис и го победи със 7:6 (4), 3:6, 6:3.  Кореецът Куон Сун-У, който е лъки-лузър, преодоля в другата полуфинална среща британската вяра Джак Дрейпър в маратонски мач – 7:6 (6), 6:7 (2), 6:3.

Мачът сред Баутиста Агут и 110-ия в ранглистата Кокинакис беше извънредно балансират, както демонстрират статистическите данни след неговия край. След безпогрешни сервиси в първия сет и тайбрек, в идващите две елементи двамата си размениха по един пробив. Испанецът имаше 66% успеваемост на първи сервис, позволи двойна неточност и съумя да завоюва 67% от точките си при свое подаване.  Кокинакис също съумя да пробие сервиса на съперника си един път, реализира 61% успеваемост, позволи двойна неточност и завоюва 79% от точките при своя сервис.

И до момента в който публиката беше за Кокинакис по обясними аргументи, то Баутиста Агут беше стимулиран от 2-годишния си наследник, който беше доведен от майка си на трибуните. Но австралиецът може да съжалява за неналичието на прагматизъм по време на третия сет, когато пропусна 9 точки за пробив от 9 разкрили му се и приключи с 1/11 за целия мач.

84-ият в ранглистата кореец Куон Сун-У ще играе за повторно на край в шампионат на АТР след този в Нур-Султан (Казахстан) през 2021-а година. В първия сет Куон Сун-У и Дрейпър си размениха по един пробив, само че във втората част стегнаха подаването и отидоха до тайбрека без пробиви. Азиатецът обаче нанесе своя удар незабавно след началото на третата част, когато взе подаването на Дрейпър на нула. След това завоюва още веднъж на нула и за 5:3, с цел да приключи мача с нов пробив.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР