34-годишният Мюрсел А., който беше предаден на съд от Окръжната

...
34-годишният Мюрсел А., който беше предаден на съд от Окръжната
Коментари Харесай

Доживотен затвор за Мюрсел, който уби брутално приятелката си

 34-годишният Мюрсел А., който беше предаден на съд от Окръжната прокуратура в Силистра за предумишленото ликвидиране на 22-годишната си позната и другарка Ангелка С., ще търпи наказване пожизнен затвор. Това е присъдата на Силистренския областен съд, за която пледира в обвинителната си защита и представителят на Окръжната прокуратура в Силистра. Тежкото престъпно действие е било осъществено на 25 януари 2017 година в местността Келявица край дуловското село Руйно.

Убийството е разкрито на едвам на 6 март 2017 година, когато двама чиновници по поддръжката на стоманения път разкрили на към 30 метра от жп спирката на село Руйно тялото на млада жена на възраст към 20 – 25 години, захвърлено в дере. На идващия ден самоличността на убитата била открита. Жертвата била оповестена за търсене от майка си още на 27 януари.

Ангелка работела в ресторант в Германия, където се срещнала с подсъдимия Мюрсел, а по-късно – в обществен дом. Двамата живеели дружно с 5-годишното дете на Ангелка от различен мъж. След побой над детето, което наложило животоспасяваща интервенция, Прокуратурата в Хамбург образувала дело за опит за ликвидиране против Мюрсел и Ангелка.

В началото на януари 2017 година двамата се прибрали в България, само че на 10 януари потеглили назад за Германия, с цел да се явят на плануваното за 16 януари дело против тях. Съдът лишил детето от майка му и го настанил в дом.

Няколко дни по-късно – на 23 януари, двамата още веднъж се върнали в България. Мюрсел желал да закупи агне за адак. Мюсюлманският бит адак е жертвоприношение, с което се желае омилостивяване.

Мюрсел замислил да се освободи от приятелката си, даже потърсил съвет от брат си по какъв начин да стори това. Разиграл пред полицията спектакъл, че Ангелка е изчезнала с неговите 18 000 евро, каквито няма данни да е имал, и изискал да бъде издирена. В същото време младата жена била настанена в къщата на вуйчо му.

На 25 януари към 20 часа Мюрсел отишъл в село Ножарево и декларирал пред роднините си, че се връща в Германия с Ангелка. Жената се качила в колата му, а братът на подсъдимия ги последвал със своя автомобил по искане на Мюрсел.

Без да знае за незаконните му планове, брат му взел със себе си и сина си. Това наложило разбъркване по колите. Мюрсел и Ангелка се качили в колата на брат му, а синът му оставили в автомобила на подсъдимия.

По пътя подсъдимият блъснал младата жена, очевидецът чувал реплики посред им, държал я за врата.

Когато стигнали до жп прелеза на село Руйно, Мюрсел наредил на брат си да изкара момичето от колата. Той отказал. Тогава подсъдимият я взел на ръце и побягнал към релсите. След това се върнал самичък и потеглили.

Преди да отпътува за Германия на 26 януари след среднощ, Мюрсел декларирал на брат си, че не би трябвало да приказва по трите мобилните телефона, защото се подслушват.

Съдебно-медицинската експертиза по делото е разкрила съществуването на 1,5 промила алкохол и амфетамини в кръвта на жертвата, което изяснява неналичието на опозиция, за която приказва в свидетелските си показания братът на подсъдимия. Експертите от петорната съдебно-медицинска експертиза сочат като причина за настъпването на гибелта на 22-годишната жена мозъчна контузия, изразяваща се в кръвоизлив и мозъчен оток, довели до остра дихателна и сърдечно-съдова непълнота. Приведена в безпомощно положение от алкохола и дрогата, дамата била изхвърлена на мястото, където е открита близо 2 месеца по-късно от жп чиновниците.

Мотивът за добре плануваното ликвидиране е воденото наказателно дело за опит за убийството на детето на Ангелка в Германия, както и фактът, че тя е знаела доста за заниманията на Мюрсел в чужбина. Подсъдимият е арестуван под стража още на 16 март 2017 година

По време на правосъдното разследване бяха разпитани 31 очевидци, както и 19 специалисти, изготвили тройна и петорна съдебно-медицинска експертиза, фоноскопна, съдебно-химическа, съдебно-психиатрична, съдебно-биологична и 2 ДНК-експертизи, които потвърждават както виновността на Мюрсел, по този начин и че откритият от жп чиновниците мъртвец на младата жена е на Ангелка С.

Доживотната присъда на Силистренския областен съд предстои на обжалване в Апелативния съд във Варна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР