34-годишна италианска медицинска сестра се е самоубила, след като е

...
34-годишна италианска медицинска сестра се е самоубила, след като е
Коментари Харесай

Неописуема трагедия: Медсестра с COVID-19 се самоуби, за да не зарази други СНИМКИ

34-годишна италианска здравна сестра се е самоубила, откакто е дала позитивен тест за ковид. Тя се е страхувала да не болести някой различен и това е повода да постави завършек на живота си.

Даниела Трези е работила на първа линия по време на пандемията в Ломбардия, най-засегнатият район в Италия. Националната федерация на медицинските сестри на Италия удостовери за гибелта й.

Оттам споделиха, че дамата е страдала от тежка форма на тревога, тъй като се е тормозила да не популяризира вируса, до момента в който се бори с епидемията.



Трагичният случай се е случил откакто Италия записва 743 смъртни случая за едно денонощие.

Даниела Трези работеше в интензивното поделение на болничното заведение "Сан Джерардо " в Монца, на към девет благи от Милано, само че е била сложена под карантина, откакто почнала да има признаци на болестта и дала позитивен тест за ковид.



Медсестрите споделиха още, че предходната седмица е имало същия случай във Венеция, като добавя, че повода е била същата.

"Всички ние избрахме специалността си за положително, само че и за неприятно. Ние сме медицински сестри. Всички виждат равнището на стрес, на което сме подложени ", споделят от федерацията.

Генералният управител на болничното заведение "Сан Джерардо ", Марио Алпароне, съобщи, че Даниела е била пратена у дома болна още на 10 март и че тя не е била под наблюдаване.

Съдебните органи проверяват гибелта й.

Цифрите, оповестени от италиански проучвателен институт през вчерашния ден, демонстрират, че към 5 760 здравни служащи са били инфектирани с COVID-19.



Тези 5 760 здравни служащи са единствено 8% от всички случаи на инфектирани в Италия. Към момента броят им е 69 176.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР