34-годишен медик, спасил хиляди животи по света, е загинал в

...
34-годишен медик, спасил хиляди животи по света, е загинал в
Коментари Харесай

Доброволец, спасил хиляди животи по света, загина в Украйна

34-годишен доктор, избавил хиляди животи по света, е умрял в Украйна, до момента в който е помагал за евакуацията на цивилни жители.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 9215
Автомобилът му е бил улучен от ракета в Бахмут - източния град, който се трансформира в център на яростни боеве, оповестява английското издание " Гардиън ", предава bTV. 

Според вестник " Киевски самостоятелен " при обстрела са ранени петима души. През последните седмици Бахмут и прилежащият град Соледар са в центъра на интензивни обстрели и наземни офанзиви от страна на съветски войски и наемници на групировката " Вагнер ".

Рийд се е включил към Global Outreach Doctors през януари като шеф на филантропичната доброволческа организация с нестопанска цел за Украйна. Пристига в нападнатата страна преди през втората седмица на 2023 г

Доброволецът, който е американския щат Ню Джърси, е някогашен стрелец от морската пехота, който е служил два пъти в Хелманд, Афганистан. След като напуща службата, работи като ски инструктор в Уайоминг. Когато ураганът " Санди " удря родния му щат през 2012 година, това стартира работа в организацията за реакция при бедствия Team Rubicon.

В края на 2015 година, по време на пика на световната " война против тероризма " против „ Ислямска страна “ (ИД), Рийд отпътува, с цел да стартира интервенции по здравно образование в Северен Ирак. То го води отпред на медицински екипи измежду кюрдските сили пешмерга. Рийд работи и за иракските специфични сили по време на борбата за Мосул, които се пробват да отвоюват иракския град от „ Ислямска страна “.

По време на работата си като доктор в Ирак Рийд лекува повече от 10 000 пациенти в разнообразни пунктове за стабилизиране на контузии. Сред тях има както възрастни хора, по този начин и дребни деца. Рийд е съосновател и президент на Global Response Management (GRM) - ръководена от ветерани интернационална здравна неправителствена организация, която дава незабавна помощ на разнообразни фронтови линии.

С нея той взе участие в незабавни интервенции в Ирак, Йемен, Сирия и Полша. " Той беше от положителните луди. През цялото време се излагаше безкористно на заплаха, с цел да оказва помощ на други хора “, споделя му Чандлър Рийд пред “Фокс нюз “.

" Екипът на GoDocs е сломен от новината за гибелта на Пийт, сътрудниците ни за филантропична помощ в Украйна и по света - също. Той беше фар в филантропичната активност - необикновен визионер и водач ”, разясняват от Global Outreach Doctors  в свое изказване.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР