34-годишен българин превозвал мароканците от Странджа до София Кметът на

...
34-годишен българин превозвал мароканците от Странджа до София Кметът на
Коментари Харесай

Екшън край Трояново: Кметът Димитър Николов задържа каналджия

34-годишен българин превозвал мароканците от Странджа до София

Кметът на Димитър Николов задържа тази заран 8 мигранти от Мароко заедно с каналджията им в землището на селото, научи Флагман.бг.

Екшънът се е разиграл пред очите на репортерски екип на една от националните малките екрани. Николов е пътувал с публицистите, с цел да покаже мястото, където преди няколко дни извърши цивилен арест на шестима афганистански и сирийски бежанци. За случая Флагман.бг писа в детайли.

„ Между Трояново и Русокастро, видяхме един миниван – „ Фолксваген комби “ със софийска регистрация, който таман събираше бежанците. Веднага подадох сигнал на телефон 112, а аз не чаках и минута – стопирах джипа и потеглих към каналджията. Той се изплаши и побягна. Скри се в едни шубраци, където благодарение на служителите на реда, го заловихме. Оказа се мъж на 34 години, българин. Той призна, че са му дали координати и е трябвало да откара мигрантите до джамията в София. Предадох го на полицията, дружно с незаконните. Хубаво е да се знае, че освен аз, само че и останалите кметове от този регион, не спят и няма да допуснем да се трансформираме в директна зона на каналджиите “, сподели Димитър Николов.

Един от маршрутите на каналджиите е през Трояново и Русокастро. В този регион идват водачите, които качват незаконните и ги откарват към столицата, където предават на различен, с цел да ги изведе от България. 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР