34 години след прехода в България все още има бивши

...
34 години след прехода в България все още има бивши
Коментари Харесай

Александър Сиди: ЦИК заличи гласовете на 108 хиляди избиратели

" 34 години след прехода в България към момента има „ някогашни хора ". Това е тъжната равносметка, която ние от Вътрешна македонска революционна организация можем да създадем след обзор на резултатите от изборите на 2 април, оповестени на формалния уебсайт на Централната изборна комисия. Този израз е бил употребен от комунистическата власт за хора, заличени от системата ", декларира съпредседателят на Вътрешна македонска революционна организация Александър Сиди в своя позиция, оповестена във фейсбук.

" Днес аз съм ЗАЛИЧЕН. Няма ме. Мен, моите другари, както и още 108 000.(...) На последните парламентарни избори, аз в осъществяване на Изборния кодекс, по който гласуването в България е наложително, изпълних задължението си и гласувах. Гласувах с „ не поддържам никого ". Като мен направиха още 108 000 души. Валиден избор. Действителен. Точно както за глас за която и да е политическа партия. Че гласът ми е автентичен категорично е записано в чл.109, ал.1 т.9 от ИК ", разяснява своята Сиди.

Същото се удостоверява и от член 280, вр. с член 278 и 279 от Изборния кодекс, както демонстрира справката.

" Но! В България доста го обичаме това НО ", продължава описа си Сиди.

" В методическите инструкции в края на кодекса е записано, че в действителност моят глас, автентичен по смисъла на закона, се изважда от броя на действителните гласове. Няма го. Заличава се. Аз не живея като съзнателен гласоподавател. Като жител, извършил задължението си да гласоподавам.

Въпреки отписаните от ЦИК 108 хиляди гласа, от изчисленията излиза наяве, че тези гласове в действителност дават сериозна разлика в резултатите. Ако бъдат оставени при действителните, където би трябвало да бъдат действително, те подвигат прага за прескачане на 4-те %. За влизане в 49-ото Народно събрание той е 105 339 гласа. Когато обаче тези 108 хиляди, отметнали рубрика „ Не поддържам никого " бъдат извадени от общия брой действителни гласове, то тогава бариерата пада на 100 980 гласа. Това са 1373 разлика, която действително вкарва Има Такъв Народ в Народното събрание, които влизат със 103 965 гласа.

И тук не става въпрос за Има Такъв Народ. Такива са методическите инструкции. По същия метод на последните европейски избори беше свалена бариерата и Радан Кънев се промуши в Европейския парламент. Отново премахвайки гласовете „ не поддържам никого ", възмущава се съпредседателят на Вътрешна македонска революционна организация.

" Това е служебно изтриване, което действително обезсмисля изборния развой. Както ние от Вътрешна македонска революционна организация написахме още в деня на изборите - закривайте и напряко обявявайте резултатите без да броите, щом законите нямат значение даже за държавните органи в България ", показва Александър Сиди.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР