"Аз смятам, че Купата се превърна в празник на баскетбола.

...
"Аз смятам, че Купата се превърна в празник на баскетбола.
Коментари Харесай

Глушков: Финалът за Купата се превърна в празник за баскетбола


"Аз считам, че Купата се трансформира в празник на баскетбола. Смятам, че решението ми е било вярно, изключително откакто приключи финала", разгласи президентът на Българската федерация по баскетбол Георги Глушков във връзка недоволството от страна на Рилски състезател, че Велико Търново бе определен за хазаин на финала на Купата на България, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Миналата седмица от самоковския клуб оповестиха, че смъкват доверието си от Глушков и управлението на Федерацията, поради решението финалът за Купата да се организира във Велико Търново. В последна сметка Рилски състезател победи Левски Лукойл в решаващия дуел и завоюва трофея за повторно в историята си, а през днешния ден Глушков отговори на обвиняванията от страна на клуба. "С приемането на формата на Купата и датата за финала, Българската федерация стана уредник. Това значи, че аз като уредник подписвам всички документи свързани със сигурността и закона за запазване на публичния ред по време на спортни мероприятия. Така че аз считам, че като уредник имам право на предложение, обосновано, във връзка със сигурността и целесъобразността на мероприятието. Още повече, че разноските по организацията на Купа България за мъже 2018 са напълно на Българска федерация баскетбол. На съвещанието на УС участваха всички членове, с единствена точка установяване на мястото за осъществяване на финала. Имаше две оферти. Едното беше мое за Велико Търново, а другото беше на инж. Петър Георгиев срещата да се организира в Ботевград. Имаше полемика, всички членове на УС взеха отношение по двете оферти. Обадихме се и уточнихме, че във Варна не може да се финалната среща, тъй като залата е заета, както и в Панагюрище и зала "Армеец". Аз подложих на гласоподаване двете решения. От това, което излезе в пространството, се вижда, че гласовете се разделят 6:4, което не е правилно. Искам да ви кажа, че от протокола шест гласа са "За" и четири са "Въздържали се". Участниците в Купата се въздържаха от глас "За". И решението на УС дефинира Велико Търново за хазаин на финала на Купа България. Няма да разяснява изказванията на господин Георгиев, те са персонално негово мнение и усещане", изясни Глушков.

"Аз считам, че Купата се трансформира в празник на баскетбола. Моето предложение да бъде в този град, а не в Ботевград, уважавайки ботевградската аудитория, уважавайки публиката на Пловдив. Защо? Смятам, че тези градове, играейки дълги години в Лигата, гледайки баскетбол на високо равнище съвсем всяка седмица, имат тази привилегия, техните почитатели и децата, които играят баскетбол, да гледат доста постоянно баскетбол на високо равнище. Убеден съм, че давайки тази опция на град, който няма баскетболен тим, който да играе на високо равнище, ние ще дадем опция на хората, които обичат баскетбола, да имат тази привилегия да гледат веднъж през тази година баскетбол на високо равнище. Смятам, че решението ми е било вярно, изключително откакто приключи финала. Видяхме цялостната зала и внушенията, които бяха направени, за почитатели, които не дават отговор на баскетболните ни критерии за почитатели, също се показаха на равнище, бяха правилни, мачът протече по метод, по който всички сме желали, тъй че това е положително за българския баскетбол", добави президентът на БФБ. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР