34.7% предприятия са имали намаление в приходите от продажби на

...
34.7% предприятия са имали намаление в приходите от продажби на
Коментари Харесай

Всяка трета фирма с намалели приходи

34.7% предприятия са имали понижение в доходи те от продажби на артикули или услуги  през юли спрямо юни. Това сочат данни на Национален статистически институт от бизнес проучване измежду нефинансовите предприятия, съобщи Нова телевизия. 46.5%  пък са показали, че не е имало смяна в доходи те от продажби, а за 18.4% е имало нарастване.

44.6% от компании те в стопански действия „ Култура, спорт и развлечения, ремонт на домашен движимости и други действия “ са записали понижение в доходи те от продажби на артикули или услуги. За промишлеността този условен дял е 37.6%, а за дейностите „ Търговия, превоз и ресторантьорство “ и „ Строителството “ - надлежно по 32.8%.

По отношение на наетия личен състав 23.4% от нефинансовите предприятия са създали стъпки за прилагане на „ заплатен отпуск “, следват „ неплатен отпуск “ - 12.7%, и „ отдалечена форма на работа “ - 10.7%. Освобождаване/съкращаване на наети лица са направили 7.9% от участвалите в анкетата предприятия.

За идващия месец 93.4% от интервюираните нефинансови предприятия предвиждат, че ще продължат актуалната си активност, 3.4% - че ще преустановят краткотрайно активността си, а 1.4% - че ще прекратят активността си.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР