34 500 лева в помощ на отделението по Акушерство и

...
34 500 лева в помощ на отделението по Акушерство и
Коментари Харесай

За децата и майките на Враца! Невиждано досега събитие събра 34 500 лв. в помощ на родилното /снимки/

34 500 лв. в помощ на отделението по Акушерство и гинекология във Враца съумя да събере през вчерашния ден събитието Вечеря с идея: „ С задача за бъдещето! За ДЕЦАТА и МАЙКИТЕ на Враца! “, проведено от фамозните „ Братя Готвачи “ и предприемачът Мартин Харизанов и другари.
Над 50 индивида, измежду които предприемачи, политици и общественици, за първи път в петък вечерта се сплотиха в името на обща идея на невиждана до момента благотворителна вечер в хитовото Omerta Bar&Dinner.
„ Вярвам, че дружно ще помогнем на едно от най-важните отделения в болничното заведение, което е в окаяно положение и на което не е юридически ремонт от повече от 30 години. Отделението, в което се раждат децата ни – бъдещето на Враца, има незабавна потребност от закупуването на 13 профилирани кревати за родилките на обща стойност 15 хиляди лв.. Знам, че дружно можем да помогнем това да се случи! “, с тези думи се обърна един от уредниците на събитието Мартин Харизанов.
Водени от мисълта и съпричастността към идеята, гостите и уредниците събраха доста повече от предстоящата сума и демонстрираха, че обединени от положителното и макар компликациите, хората могат да сътворят чудеса.
Голяма част от парите бяха набрани на търг, на който врачани наддаваха за 4 предмета. Кулминацията на вечерта обаче настъпи, когато самите „ Братя готвачи “ - Руслан Гърдев и Йонко Дяков изненадаха с решението си да подарят персонално специфична вечеря, приготвена от дуото, на този който предложи най-висока цена за тях.
Двамата готвачи работят на висота, която ненапълно се арryментира и от креативната биография на началник Дяков. Преди към 20 години, когато е единствено на 17 години, печели състезанието „ Готвач на България “ и към момента държи върха за най-млад кулинар, спечелил надпреварата. На 18 години става основен готвач в огромен хотел в България, работил е в ресторант в Дания, който в продължение на три години е приет за най- добър в света, треньор е на Националния кулинарен тим на България.
Кулинарният дует съумя да омае всички посетители на събитието с невероятни специалитети, подредени в 5-степенно меню.
Изтънчената храна бе съпроводена и от не по-малко изискания усет на виното на маза "Шато Бургозоне ", а свършек на цялата атмосфера придадоха мелодичните осъществявания на арфа и цигулка на Яна Дойнова и Белла Драганова.
Емоцията и заряда на събитието към този момент е съумял да стигне и до други съпричастни с идеята, които са потърсили уредниците с молба да дарят още средства в помощ на родилното във Враца.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР