34 000 фалшиви монети с номинал 2 британски паунда с

...
34 000 фалшиви монети с номинал 2 британски паунда с
Коментари Харесай

Иззеха 34 000 фалшиви британски паунда от нелегална печатница в Пловдив

34 000 подправени монети с номинал 2 английски паунда с извънредно високо качество са били конфискувани от незаконна печатница в Пловдив при интервенция на Специализираната прокуратура и ГДБОП, осъществена взаимно със службите на Англия, оповестиха от полицията.

Неутрализирана е проведена незаконна група , занимала се с произвеждане и разпространяване на неистинен монети, действала от есента на 2017 г.  Задържали са трима участници в миг на подписване на договорка за закупуване на огромно количество монети.
 Иззеха 34 000 подправени английски паунда от незаконна печатница в Пловдивско Министерство на вътрешните работи
В хода на интервенцията на територията на Пловдив били тествани три адреса и три моторни транспортни средства, както и един адрес в София. На един от адресите в града под тепетата е открит цеха за производството на монетите . Той бил позициониран в парцел със икономически постройки.

Оттам са конфискувани разнообразни типове преси за изсичане и произвеждане на заготовки и матрици за тях. Иззети са още образци на имитации, мобилни телефони, таблет и задгранични монети с друг номинал. Към машините е била заредена и щампа за произвеждане на монети от 2 евро .-->
 Иззеха 34 000 подправени английски паунда от незаконна печатница в Пловдивско Министерство на вътрешните работи
Това е първи случай, при който се задържат 34 000 монети с номинал 2 английски паунда с извънредно високо качество и цялостното съоръжение за производството им, акцентира административният началник на Специализираната прокуратура Иван Гешев.

Той разясни, че се работи по молба за правна помощ за изясняване дали такива партиди към този момент са осъществени във Англия. Цената на продажба на фалшификатите е 40% от номинала . При потребление на цялостния запас на техниката потенциалът за произвеждане за ден може да доближи 1 500 монети.

 
На трима са повдигнати обвинения- двама от тях са с наложени ограничения за неотклонение „ парична гаранция “ в размер на 5000 лв., а третия – с непрекъсната мярка за задържане. Четвъртият член на групата е турски жител,който все още на осъществяване на акцията е бил в чужбина.
 
Работата по досъдебното произвеждане продължава.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР