332% повишение в цената на парното и топлата вода -

...
332% повишение в цената на парното и топлата вода -
Коментари Харесай

„Топлофикация Велико Търново”: 100% няма да е такова увеличението

332% покачване в цената на парното и топлата вода - това изиска от КЕВР „ Топлофикация Велико Търново ”.

Как реагираха хората в града на невижданото искане за шокиращо повишаване и какво обясниха от сдружението?

Новината, че парното и топлата вода във Велико Търново може да нарастнат с 332 % бързо обиколи един от квартал, който е на централно парно, предава. По-възрастните поданици бяха в потрес.

„ Според мен това е политика, която няма нищо общо с благополучието на елементарния човек ”, разяснява един от тях. Имаше и такива великотърновци, които не одобриха съществено поръчката на Топлофикацията за рекордното повишаване. „ След като има хора, които вземат по 15 000 по 30 000 лв. заплати, за какво да не го вдигнат. Това са джобни пари за тях ”, сподели мъж, живеещ в града.

От „ Топлофикация Велико Търново ” успокоиха потребителите си. „ 100% няма да е такова нарастването. В това планирано заявление, което е пуснато през март, не са включени обезщетенията за природен газ, които са дадени от държавното управление и това прави това планирано повишаване огромно.

Всяка година хората се стресират първоначално. Юли, като излезе окончателната сума, цената е в пъти по-малка - 5-10 % ”, съобщи изпълнителният шеф на „ Топлофикация Велико Търново ” Александър Димитров.

Увеличение, даже и минимално въпреки всичко ще има, което отхвърля от ден на ден хора от услугата.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР