330 милиона лева дава властта за безплатен транспорт за деца

...
330 милиона лева дава властта за безплатен транспорт за деца
Коментари Харесай

330 млн. лв. отпуска кабинетът за безплатен транспорт за деца и пенсионери през 2024 г.

330 милиона лв. дава властта за безвъзмезден превоз за деца и пенсионери през 2024 година. Това разгласи на брифинг в Министерски съвет транспортният министър Георги Гвоздейков.

141 милиона лв. са планувани за понижение на картите за пътешестване в публичния превоз. 188 милиона лв. са за дотациите на градския превоз в междуселищните транспортни връзки, разясни той.

Деца до 14 навършени години ще пътуват гратис в градския превоз. Децата до 7 години ще пътуват гратис по междуселищния градски превоз. Студентите ще пътуват с 50% понижение.

С 50% се понижава наложителното понижение на картите за пенсионери за градски превоз и междуселищни линии. Добавена е нова група правоимащи лица, по думите му, а точно лица с понижена трудоспособното до 70%- понижението за тях е 20%. Намалението влиза в действие от 1 февруари 2024.

Министерски съвет приканва локалната власт да актуализира нормативните си документи и цени и да разгласяват актуалните промени за публично разискване. Тези, които са си купили годишни карти, ще могат да си ги преиздадат.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР