33-ят кръг в Евролигата определи голяма част от местата, осигуряващи

...
33-ят кръг в Евролигата определи голяма част от местата, осигуряващи
Коментари Харесай

Реал Мадрид и Барселона с домакинско предимство, борбата за последното място в плей-ин турнира продължава

33-ят кръг в Евролигата дефинира огромна част от местата, осигуряващи плейофите и дебютното издание на плей-ин шампионата.

Реал Мадрид и Барселона са първите ясни тимове с домакинско преимущество. " Белите " с техните 26 победи и 7 загуби от дълго време си подпечатаха първото място, до момента в който " каталунците " си осигуриха място в топ 4, с помощта на успеха на Анадолу Ефес против Фенербахче.

Mario Hezonja goes flying for a fastbreak slam! l
— Turkish Airlines EuroLeague (@EuroLeague)

Панатинайкос и Монако, които са с актив от 22 победи и 11 загуби, ще се причислят към тимовете с домакинско преимущество, в случай че победят надлежно АЛБА Берлин и Байерн Мюнхен. Единственият тим, който може да обърка сметките е Олимпиакос, с актив от 21 победи и 12 загуби, който би трябвало да победи Фенербахче и другите тимове да изгубят.

Местата за плей-ин шампионата също са съвсем начертани.

Макаби Тел Авив с 19 победи и 14 загуби си е обезпечил седмото място, до момента в който Баскония и Виртус Болоня ще се изправят един против различен в мач за осмото място.

The man of the moment‍

35 PTS for and a guaranteed spot in the Play-in showdown for
— Turkish Airlines EuroLeague (@EuroLeague)

Така остава единствено едно място единствено, за което се борят три тима.

Анадолу Ефес(16-17) наподобява в най-хубава позиция. Двукратните първенци на Евролигата се нуждаят от победа против Цървена Звезда в Истанбул.

Една възможна загуба на Ефес отваря необятно вратата на Партизан и Милан, които са с актив от 15 победи и 18 загуби. Сръбският тим би трябвало да завоюва против Валенсия, до момента в който италианците се нуждаят от загуба и на Партизан, както и победа против Макаби, с цел да се класират.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР