33-ма водачи са хванати зад волана след употреба на алкохол.

...
33-ма водачи са хванати зад волана след употреба на алкохол.
Коментари Харесай

33-ма шофьори са хванати на пътя пили, 9-има - дрогирани

33-ма водачи са хванати зад кормилото след приложимост на алкохол. Под влияние на наркотични субстанции или техни аналози са засечени да карат деветима, а осем са отказали да бъдат тествани. Това откри полицията в границите на миналия ден.

Един от фрапиращите случаи с пияни и дрогирани водачи е Димитър Любенов (39 г.). Той аргументи злополуката на Околовръстното в София на 25 септември. Той е карал с 1,7 промила алкохол и под въздействието на кокаин. Пил е в заведение, близо до мястото на тежката злополука. Първоначално е повикал компания, предлагаща транспорт с персоналния автомобил. От компанията, обаче се забавили и тогава, макар че мъчно пазел равновесие, Любенов се качил зад кормилото. Поршето му блъснало движещата се начело кола, в която пътували трима души. В ПТП-то почина френски жител, а спътницата му, също френска гражданка, беше настанена в болница в тежко положение. Пострада и водачът на колата.

При 18 от подпийналите водачи дрегерът посочил от 0,5 до 1,2 промила, 15 от тях - с над 1,2 на 1000, а един е отказал да бъде тестван, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

Проверени са 9875 моторни транспортни средства в границите на разпоредената профилирана полицейска интервенция за съблюдаване на Закона за придвижването по пътищата. Извършен е надзор на 12 229 водачи и пасажери. Съставени са 3146 фиша и 757 акта за открити административни нарушавания.

По метода " линеен надзор " са тествани 2560 моторни транспортни средства и 2817 водачи и пасажери. За открити нарушавания са формирани 757 фиша и 167 акта. Засечени са трима водачи да карат с 0,5 до 1,2 промила, и двама - с над 1,2 промила. Трима са спрени да карат под влияние на наркотични субстанции или техни аналози.

Данните са междинни и в тях са включени резултати, постъпили до 16:00 часа.

На 3 октомври полицията откри 20 водачи, седнали зад кормилото след приложимост на алкохол - деветима от тях са карали с алкохол от 0,5 до 1,2 промила, 11 - с над 1,2 на 1000, трима са отказали да бъдат тествани, оповестиха от Министерство на вътрешните работи. Под влияние на наркотични субстанции или техни аналози са засечени да карат 11 души, а трима, спрени за инспекция, са отказали да бъдат тествани.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР