33-ма търговски представители за Северна България на пивоварна фабрика преминаха

...
33-ма търговски представители за Северна България на пивоварна фабрика преминаха
Коментари Харесай

Пътни полицаи проведоха опреснителни лекции на търговски представители

33-ма търговски представители за Северна България на пивоварна фабрика минаха в четвъртък обновителен курс за водачи на транспортни средства. Инициативата се организира взаимно със бранш „ Пътна полиция “ при ОДМВР – В. Търново, Съюза на българските автомобилисти – Велико Търново и представители на „ Загорка “ АД.

Курсът стартира с лекция на тематика „ Пътно-транспортната конюнктура на територията на област В. Търново и най-честите аргументи за пътно-транспортни катастрофи “. Участниците демонстрираха интерес към видеозаснемането и съответни проблеми, с които са се сблъсквали на пътя. Повече стационарни камери и по-солени санкции за превишаване на скоростта ще решат казуса с тежките пътни произшествия, считат по-голяма част от курсистите. Останалите споделиха мнение, че би трябвало да се увеличи културата на пътя.

След лекционната част участниците организираха изпит на листовки, а по-късно и на полигон.

Най-добре представилите се и в теоретичната, и практическата част получиха поощрителни грамоти.

Инициативата бе обвързана и с идния Световен ден за възпоменание на жертвите от пътно-транспротни катастрофи. Тази година за това е избрана датата 19 ноември. Всяка година в резултат на пътни произшествия умират и биват ранени и осакатени стотици деца, младежи, зрели и възрастни хора. Голяма част от тези произшествия са били предотвратими. Те са свързани с неточности и нарушавания на участниците в придвижването, както и с пропуски на проектантите на пътно транспортната система.

Денят за възпоменание на жертвите от пътно транспортни катастрофи е и ден за размисъл, за осъзнаване на нуждата от ново отношение и просвета в придвижването по пътищата. Ден, в който да си дадем ясна сметка, че всички – институции, организации, участници в придвижването в името на живота би трябвало да дадем своя принос, с цел да спрем тази безсмислена война по пътищата.

От началото на годината до края на месец октомври в област В. Търново са регистрирани общо 1 167 пътни случая, от които 158 тежки, с 20 починали и 205 ранени жители. През същия интервал на предходната година са били регистрирани общо 1298 пътни катастрофи, от тях 187 са били тежки, с 23 починали и 254 ранени жители.

Само през месец октомври 2017 година на територията на ОДМВР – В. Търново са регистрирани 124 катастрофи, от тях 24 тежки, с 4 починали и 32 ранени жители. Основната причина за тежките произшествия остава несъобразената скорост, регистрират от Пътна полиция.
 Снимки: Министерство на вътрешните работи  mvr3  mvr5
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР