33-ма предполагаеми членове на джихадистката групировка Ислямска държава (ДАЕШ) са

...
33-ма предполагаеми членове на джихадистката групировка Ислямска държава (ДАЕШ) са
Коментари Харесай

Задържаха 33-ма членове на ИДИЛ при акции в три турски окръга

33-ма хипотетични членове на джихадистката формация " Ислямска страна " (ДАЕШ) са били арестувани при антитерористични интервенции на турската полиция в три турски окръга, предава в.

Акциите са били осъществени на 2 и 3 август от екипи на Дирекцията за битка против тероризма на полицията и от екипи на жандармерията в окръзите Истанбул, Анкара и Шанлъурфа.

На 2 август жандармеристи са подхванали интервенция в три квартала на южния град Шанлъурфа. Задържани са били трима души, обвинени в доставки на боеприпаси и оръжие на терористичната организация.

Междувременно полицията в Истанбул извърши акция, при която са били обискирани девет къщи в пет квартала в града за залавяне на лица, за които имало сведения, че ще се причислят към бойните дейности на ДАЕШ. Задържани са били 15 задгранични жители.

При антитерористична интервенция в Анкара, осъществена през вчерашния ден, са били задържани още 15 задгранични жители по съмнение в участие в " Ислямска страна ".

През 2013 година Турция бе една от първите страни, които включиха " Ислямска страна " в листата си с терористични организации.

Оттогава страната е била цел на групировката неведнъж, като са осъществени минимум 10 самоубийствени набези, седем бомбени офанзиви и четири въоръжени набези, лишили живота на минимум 300 души и ранили стотици други.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР