33-ма жители са отговорили с „не“ на въпроса да бъде

...
33-ма жители са отговорили с „не“ на въпроса да бъде
Коментари Харесай

В Мало Пещене казаха не на референдума за кариера

33-ма поданици са дали отговор с „ не “ на въпроса да бъде ли предоставена концесия за рандеман на глауконит на локалния референдум в село Мало Пещене. Само един гражданин е дал отговор на въпроса с „ да “.
Така предлагането на локалния референдум не е признато.
Избирателната интензивност на референдума е била 87.18%.
34 от 39 имащи право на глас са дали своят вот на референдума в село Мало Пещене до края на гласуването.
В най-малкото обитаемо място във Врачанско се организира локален референдум с въпрос „ Да бъде ли предоставена концесия за рандеман на подземни благосъстояния – индустриални материали – глауконитови пясъчници от находище „ Глория “, ситуирано в землището на село Мало Пещене, общ.Враца, обл. Враца “.Изборният ден е минал обикновено. Няма постъпили тъжби или сигнали за нередности. Гласуването е завършило в 20 часа.
Преди време казусът доби социална популярност с митинг, който проведоха жителите на две врачански села. Хората тогава се подвигнаха на протест против рандеман на минерала глауконит.
Те считат, че по този начин ще бъдат унищожени плодородните земи, както сред двете обитаеми места, по този начин и тази на още 6.
Хората желаеха и референдум, тъй като се притесняват, че машините ще запрашат въздуха, а земята им ще бъде унищожена вечно.
Според вложителя, хората не трябвало да се опасяват от това произвеждане и до момента той даже не е подозирал, че някой се тормози от него.
Предложението за референдум направи ръководителят на oбщинския съвет Румен Антов.
Решението беше подкрепено от 29 общински съветници.
Нямаше нито един глас срещу, а трима се въздържаха. Гласувано беше още, че за референдума ще бъдат изхарчени 9370 лв..
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР