33-годишният Сергей Димитров остава в ареста с постоянна мярка за

...
33-годишният Сергей Димитров остава в ареста с постоянна мярка за
Коментари Харесай

Сергей Харварда измамил още 30 души за 128 000 лв.

33-годишният Сергей Димитров остава в ареста с непрекъсната мярка за неотклонение " задържане под стража " поради машинация на четирима души, от които взел 12 950 лв. с заричане за разнообразни услуги. Определението на пловдивския областен съд ще бъде обжалвано от юриста на обвинения Деница Чингарова, заяви тя пред кореспондент на Plovdiv24.bg . Делото е планувано за 21 юли от 13,30 ч. в Окръжен съд.

Димитров и бранителят му заявиха подготвеност неотложно да възстановят сумата, за която претендират ищите.

" Готов съм да възстановя сумата. Ако бъда пуснат, незабавно ще са по сметката на съда " - съобщи обвиненият.

Пред камерата ни адв. Чингарова съобщи , че би било правилно жалбите да се оттеглят след осъществяване на паричния превод. Съдът посочи, че по делото има близо 30 очевидци потърпевши лица и има безапелационни данни, че е налице действителна заплаха обвиненият да се укрие, тъй като няма съответен адрес на престояване. 

В хода на съвещанието стана ясно, че през 2021 година против Димитров е имало произвеждане за машинация за 8000 лв.. То е било спряно, защото органите не са го разкрили на непрекъснатия му адрес по персонална карта в гр. Петрич или в квартирата му в гр. Пловдив. Тъй като не е бил открит, е разгласен за общодържавно търсене. Прокурорът показа писмо информация от Криминална полиция, съгласно която в предходен интервал Сергей Димитров е получил от разнообразни лица над 128 000 лв.. 

Обвинението е в работен вид и занапред предстоят да се събират нови доказателства. Засега се води по член 210 от Наказателен кодекс, съгласно който наказването е отнемане от независимост от 1 до 8 години, в случай че деецът на измамата се е представял за длъжностно лице. Съдията призна, че квалификацията е непрецизирана и е допустимо в хода на делото да бъде изменена на обвиняване по член 209: " Който за да набави за себе си или за другиго имотна полза възбуди или поддържа у някого подвеждане и с това аргументи нему или другиму имотна щета, се санкционира за машинация с отнемане от независимост от 1 до 6 години ".

Сергей Димитров, представящ се за народен представител от " Продължаваме промяната " и се е хвалил, че е приключил Харвард. Носил със себе си и снимки, на които е до водача на ГЕРБ Бойко Борисов, както и с кмета Здравко Димитров-Зико.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР