33-годишният С.С.Б. ще лежи 7 години в затвора за убийството

...
33-годишният С.С.Б. ще лежи 7 години в затвора за убийството
Коментари Харесай

След убийството на мъж в Мокреш: Извършителят ще лежи 7 години в затвора и ще плати 180 000 лева обезщетения

33-годишният С.С.Б. ще лежи 7 години в пандиза за убийството на. Това е решил Окръжният съд в Монтана.

Събраните документи по делото демонстрират, че на 13 септември 2021 година в землището на село Мокреш сред подсъдимия и жертвата К. М. Б. е избухнал скандал за прибиране на останки от царевица в ожъната равнища . По време на спора са участвали и малолетните деца на подсъдимия, както и дамите, с които двамата живеели на брачен начала.

След разменени крясъци и обиди К. Б. извадил нож , а след това размахал железна тръба . С. Б. пък сграбчил дървен прът и повалил с него 42-годишния си конкурент. По-късно същия ден потърпевшият бил превозен в болничното заведение в Лом, където умрял от получената тежка черепно мозъчна контузия .

По случая е било формирано досъдебно произвеждане, по-което като обвинен за съзнателно ликвидиране е бил притеглен С. Б.

След като се срещна със събраните доказателства по делото и изслуша очевидците, движимостите лица, прокуратурата, обвинения и отбраната му, съдът призна С. С. Б. за отговорен за породена по несъобразителност гибел в резултат на съзнателно нанесена тежка телесна щета на К. М. Б., за което го наказа със 7 години „ Лишаване от независимост “ при първичен „ непоколебим “ режим. Съдът оправда С. С. Б. по обвиняването за съзнателно ликвидиране.

Окръжен съд осъди С. С. Б. да заплати 100 000 лв. обезщетение за неимуществени вреди на бащата на умрелия мъж и 80 000 лв. обезщетение на неговата сестра като отхвърли сумите над избраните до предявените по гражданските искове суми по 125 000 лв. за всеки от околните.

Присъдата може да бъде обжалвана и протестирана в 15-дневен период пред въззивна инстанция.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР