Джордан Хендерсън е включен в отбора на Англия седмици след спорен ход на Саудитска Арабия

...
33-годишният полузащитник беше продаден за 12 милиона паунда и според
Коментари Харесай

33-годишният полузащитник беше продаден за 12 милиона паунда и според съобщенията печели близо 700 000 паунда на седмица в новия си клуб.

3LionsPride, фен група за ЛГБТ фенове в Англия, заяви, че е „безкрайно разочарована“, след като той се съгласи да играе в страна, където хомосексуалността е незаконна и се наказва със смърт.

Въпреки това, английският мениджър Саутгейт реши да предоставят Хендерсън на разположение за предстоящите им мачове срещу Украйна и Шотландия.

Относно решението да изберат Хендерсън, въпреки че се преместиха в Саудитска Арабия и липсата им на ЛГБТ+ права, Саутгейт каза: „Мисля, че подкрепяме ЛГБТ+ общността , голяма част от екипа и персонала имат или роднини, или приятели от тази общност.

„Опитахме се да бъдем много подкрепящи, но също така приемам, че членовете на общността се почувстваха разочаровани.

< p class="sdc-article-related-stories__link-text"> Феновете на Малага се преструват, че случаен посетител е новият играч на испанския футболен клуб в шеговит протест срещу липсата на подписвания

„Трябва да живееш живота си така, както виждаш във форма, мога да говоря само на лично ниво и какво представлява екипът и се опитвам да приемам всички култури и да разбирам всеки на различни позиции.

„Ако има чувството, че не сме направили достатъчно, че трябва да приемем тази позиция, но това не е умишлено, но това са много сложни ситуации, в които се опитваме да направим всичко възможно, за да се ориентираме."

Прочетете повече:
Ходът на Хендерсън е осъден от ЛГБТ+ фенове
Кой наистина е най-скъпият трансфер във Висшата лига?
Гари Линекър казва, че познава две гей звезди от Висшата лига

Изображение: Джордан Хендерсън, носещ лентата с дъга в подкрепа на ЛГБТ общността. Снимка: AP

Саутгейт също призна, че има известни притеснения относно това дали Хендерсън ще може да „се представи на нивото, от което се нуждаем“, ако бъде избран за следващия отбор на Евро.

Говорейки след обявяването на състава си , Саутгейт каза: „Гледахме всеки мач, ключът, докато вървим напред, ще бъде физическата интензивност на лигата, също и заради жегата, дали това ще му позволи да се представи на нивото, от което се нуждаем .

„Ясно е, че нивото на лигата се променя през цялото време, много държави ще имат този проблем.

„Португалия има няколко играчи там, така че аз сигурен съм, че все още ще играят международен футбол."

Вратари: Сам Джонстън (Кристъл Палас), Джордан Пикфорд (Евертън), Арън Рамсдейл (Арсенал). Защитници: Трент Александър-Арнолд (Ливърпул), Луис Дънк ( Брайтън), Марк Гуехи (Кристъл Палас), Хари Магуайър (Манчестър Юнайтед), Леви Колуил (Челси), Фикайо Томори (Милан), Киърън Трипиър (Нюкасъл), Кайл Уокър (Манчестър Сити), Бен Чилуел (Челси). Полузащитници : Джуд Белингам (Реал Мадрид), Еберечи Езе (Кристъл Палас), Конър Галахър (Челси), Джордан Хендерсън (Ал Етифак), Джеймс Мадисън (Тотнъм), Калвин Филипс (Манчестър Сити), Деклан Райс (Арсенал). Нападатели: Фил Фодън (Манчестър Сити), Джак Грийлиш (Манчестър Сити), Хари Кейн (Байерн Мюнхен), Маркъс Рашфорд (Манчестър Юнайтед), Букайо Сака (Арсенал), Калъм Уилсън (Нюкасъл), Еди Нкетия (Арсенал).

Тримата Лъвовете ще играят с Украйна в квалификационен мач за европейско първенство в Полша на 9 септември.

След това те ще играят приятелски мач срещу Шотландия три дни по-късно.

Саутгейт избра и бившия капитан на Манчестър Юнайтед Хари Халфът на Магуайър и Манчестър Сити Калвин Филипс, който все още не е изиграл и минута клубен футбол този сезон.

Няма място за нападателя на Челси Рахийм Стърлинг въпреки силния старт на кампанията му във Висшата лига.

Победителят от Европейското първенство до 21 години Леви Колуил получи първата си официална повиквателна, а неигралият нападател на Арсенал Еди Нкетия също получи одобрение за първи път.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР