33-годишният Пламен Пенев бе задържан на 18 септември при спецоперация

...
33-годишният Пламен Пенев бе задържан на 18 септември при спецоперация
Коментари Харесай

Мъжът, направил наркооранжерия в Млада гвардия, остава в ареста

33-годишният Пламен Пенев бе арестуван на 18 септември при спецоперация на ОД на Министерство на вътрешните работи - Варна и Главна дирекция „ Национална полиция “. Мъжът трансформирал някогашна птицеферма в село Млада Гвардия в наркооранжерия, а в нея бяха открити над 1000 стръка коноп, както и откраднато от София „ Порше 911 “.

Варненският съд остави в ареста обвинения Пенев, съобщи кореспондент на Moreto.net

Мотивите на съда са, че лицето може да се укрие, да извърши друго закононарушение или да влияе на следствието и очевидци.

Адвокатът му Юлиян Георгиев изиска по -лека мярка като парична гаранция или домакински арест, само че молбата му не бе почетена.

Съдът смята, че са събрани задоволително доказателства по двете обвинявания.

Пенев придобил парцелът във тип на някогашни пилчарници в някогашен икономически двор в Млада Гвардия през май тази година. Платил е в началото 50 хил.лв. с ангажимента останалите до 300 хиляди лв. да издължи разсрочено.

По време на делото стана ясно, че упрекнатият мъж е с непрекъснат адрес, фамилен с дете първокласник.

Тепърва ще се открива дали има други съпричастни лица към действието.

Обжалването на мярката е във вторник 26 септември.

Припомняме, че на 18 септември 2023 година, при планувани оперативни и процесуални дейности, осъществени от чиновници на ОД на Министерство на вътрешните работи – Варна и Главна дирекция „ Национална полиция “ на Министерство на вътрешните работи, е прекратена активност по развъждане на растения от рода на конопа, както и по извличане и разпространяване на марихуана. В остаряла стопанска сграда в село Млада армия, община Ветрино, е открито, че се е помещавала високотехнологична оранжерия. Тя била снабдена с генератори за електрическа сила, с осветителни тела и овлажнители за въздух, с вентилационни, климатични, поливни системи и всичко належащо за развъждането на растенията.

От мястото били конфискувани над 1000 стръка коноп в друг вегетативен етап, както и 2 кг суха тревиста маса. След първичното проучване било открито, че се касае за марихуана.

Във връзка със случая е арестуван 33-годишен мъж, за който събраните досега доказателства сочат, че е развивал активността и е съпричастен към развъждането и разпространяването на неразрешената субстанция. Той е притеглен към наказателна отговорност за държане за разпространяване на наркотични субстанции и за развъждане на растения от рода на конопа.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР