33-годишният охранител на девненската дискотека „Акапулко“ Виктор П. бе признат

...
33-годишният охранител на девненската дискотека „Акапулко“ Виктор П. бе признат
Коментари Харесай

Възмездие! Охранител, бил клиент до смърт, отива зад решетките

33-годишният охранител на девненската дискотека „ Акапулко “ Виктор П. бе приет за отговорен през днешния ден от състав на Варненския областен съд за убийството на 22-годишния Мартин К. от село Николаевка, оповестява " Петел ".
Съдът му наложи наказване 15 години отнемане от независимост при непоколебим режим за умишленото ликвидиране и почете гражданските искове на родителите на убития юноша в размер на по 130 000 лв. за всеки от тях. В тежест на наказания Виктор са и направените по делото разходи.
На 28 ноември 2015 год. в девненския кв. „ Повеляново “ подсъдимият Виктор бил извикан от работещия там Крум А. във връзка кавга и сборичкване с клиент на заведението. 22-годишният Мартин посетил дискотеката дружно с приятеля си Руси В., за чиято сестра му предстояло да се ожени след няколко дни.
Подсъдимият охранител дошъл на мястото и откакто се осведомил къде се намират клиентите, които не желали да изоставен дискотеката, се отправил към двора на намиращата се в съседство детска градина. 33-годишният мъж нападнал Мартин и почнал да му нанася с нож голям брой удари по тялото. Един от тях засегнал смъртоносно сърцето на 22-годишния юноша.
На приятеля му Руси В. също бил нанесен побой. Той бил ранен в бедрото, само че съумял да алармира на незабавния телефон 112 за случилото се. Пристигналият медицински екип установил гибелта на Мартин.
Днешната присъда против причинителя на убийството бе произнесена след наново разглеждане на делото. До него се стигна след промени в Наказателно-процесуален кодекс, съгласно които функционалностите на правосъден заседател не може да извършва настоящ общински консултант.
Присъдата на Варненския областен съд предстои на митинг и обжалване пред Апелативния съд.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР