33-годишната певица успя да постигне безпрецедентен триумф през 15-те години

...
33-годишната певица успя да постигне безпрецедентен триумф през 15-те години
Коментари Харесай

Как дъщерята на брокер и домакиня стана най-известната певица в света

33-годишната певица съумя да реализира невиждан успех през 15-те години на кариерата си. Досието й включва към 300 награди, 12 награди Грами, а тази година името й беше оповестено за Личност на годината съгласно списание Time.

Невъзможно е да се избяга от името Тейлър Суифт в медийното пространство. Песните й звучат във всички музикални платформи, а към тях се вършат видеоклипове в Instagram и TikTok.

И макар че почитателите наблюдават от близко живота й, самата певица, дружно с екипа си, е построила доста завладяващи обстоятелства към себе си, измежду които е мъчно да се разбере кое е действителност и кое е небивалица.

А Тейлър Суифт е в листата на дребното звезди, които са съумели да натрупат положение от милиарди долари единствено посредством основаване на музика.

Има клюки, че Тейлър Суифт ще бъде един от основните хора в американската история, които ще имат голямо въздействие на президентските избори в Съединени американски щати.

Така че дано да разберем коя е Тейлър Суифт.

Известно е, че тя издава първите си албуми с лейбъла Big Machine Records. Те бяха общо 6. Сега певицата се пробва да завоюва правата върху всяка от песните, които бяха в тези албуми. Сега тя интензивно се занимава с презаписване на песни. И по този начин, през 2021 година Тейлър преиздаде следните песни: Fearless (версия на Тейлър), Red (версия на Тейлър), Speak Now (версия на Тейлър), а неотдавна тя показа „ 1989 “ (версия на Тейлър).

Тейлър Суифт

Първият студиен албум на Тейлър в кънтри-поп жанр е показан през 2006 година и се споделя Taylor Swift. Според информацията, споделена от певицата, се написа за нейния тийнейджърски живот и наблюдения над други хора. Темите на песните, които преобладават в албума, са истории за другарство и несподелена обич. Както всяка звезда, не всички песни на певицата получиха известност. Някои от най-известните песни от този албум включват Tim McGraw, Teardrops on My Guitar, Our Song, Picture to Burn и Should`ve Said No.

Образът на Суифт по това време доста се хареса на младата аудитория, основно младежи, които се видяха в нейния облик. Тогава тя имаше лек имидж, който се хареса на връстниците й, които към този момент бяха полудели по нейните песни. На концерти Тейлър носеше сарафани, каубойски ботуши, постоянно държеше китара в ръцете си, а косите на почитателите постоянно бяха къдрави.

Известно е, че през 2022 година, съгласно списание Rolling Stone, албумът заема 32-ро място в листата на „ 100-те най-хубави дебютни албума на всички времена “. Известно е, че по това време албумът съумя да продаде повече от 6,7 милиона копия.

Fearless

Fearless беше вторият албум на Тейлър Суифт. Певицата го показа през 2008 г. В него певицата извърши 13 нови музикални композиции. Година по-късно тя добави още 6 песни към албума. Този албум стана един от най-поръчваните. В него Суифт извършва сантиментални любовни песни, където се появяват облици на бели коне, принцеси и сантиментални целувки под дъжда.

Така една от известните песни от този албум, „ Love Story “, въплъщава историята на Шекспир за „ Ромео и Жулиета “.

Друг сингъл, наречен You Belong With Me, споделя историята на любовта на едно момиче към нейния другар. Именно тази ария донесе на певицата доста награди. Също по този начин обособена видео работа за тази ария получи премия в категорията „ Най-добро женско видео “ на MTV Video Music Awards.

Неприятна обстановка се случи на церемонията по награждаването, когато рапърът Кание Уест излезе на сцената и прекъсна речта на Тейлър, до момента в който тя получаваше статуетката. Това е по този начин, тъй като той счита, че тази премия би трябвало да принадлежи на Бионсе с песента и видеото Single Ladies (Put a Ring on It).

По-късно Тейлър разказва спора с Уест в една от песните си.

Тогава Тейлър продължи да бъде симпатичната тийн певица, която смени каубойския си жанр с по-женствен и грациозен - рокли с пайети и бални костюми.

Точно в този интервал певицата стартира да изписва щастливото си число 13 на ръката си.

Струва си да се означи, че албумът Fearless може решително да се назова най-забележителният измежду всички кънтри албуми в историята на Съединени американски щати. Именно той донесе на певицата първата й премия Грами.

Говори в този момент

Суифт записва третия си албум като възрастен. Казваше се „ Speak Now “. Все още можете да чуете кънтри звученето в него, само че музиката на третия албум е с акцент върху поп ритмите. Образите на певицата на сцената продължиха да бъдат много непринудени, само че редките й изяви на аления килим въпреки всичко станаха по-бляскави.

Самата певица не разисква на кого са отдадени песните в албумите й. Въпреки това, в едно от интервютата тя сподели, че песента Innocent е написана тъкмо за този спор с Kanye West.

Албумът съдържа и песни за връзката й с майка й и някои мъже.

Red

Четвъртият албум на певицата е публикуван през 2012 г. Включва нови песни на певицата с нови жанрове. Тогава певицата се запомни с винтидж визиите си, носейки къси панталони с висока талия, шапки и рокли от 50-те години. Освен това беше с алено червило и прическа с бретон.

Една от най-известните песни от този албум е All Too Well. Освен това се смята за една от най-хубавите песни на певицата за всички години. Феновете на певицата подозират, че тя се е отдала на връзката си с артиста Джейк Джиленхаул. Както сподели певицата, истинската версия на песента продължава повече от 10 минути. Още през 2021 година излезе цялостната версия на известния шлагер.

1989 

През 2014 година певицата стартира работа по петия си студиен албум " 1989 ". Това е първата пълнометражна сбирка на певицата в поп жанра. Известно е, че той се трансформира в един от най-продаваните албуми - повече от 11 милиона копия. Албумът " 1989 " донесе на Суифт още една Грами.

Албумът съдържа доста шлагери, които към момента популяризират певицата: Wildest Dreams, Out Of The Woods, Welcome to New York, Shake It Off, Bad Blood, Blank Space, Style.

Репутация

Шестият албум на певицата към този момент е по-близо до това, което Тейлър прави в този момент. Създаден през 2017-2018 г. В навечерието на основаването на нов албум, певицата изчезна от общественото пространство за една година, всичко поради абсурда с Ким Кардашиян и Кание Уест.

Тогава вълна от ненавист се изсипа върху Суифт поради евентуалните неистини на певицата. Накратко, Кание изпя песента Famous, в която загатна името на Суифт и съобщи, че тя е станала известна с помощта на него. Впоследствие Тейлър съобщи, че не е съгласна името й да бъде употребявано. Съпругата на Кание Ким Кардашиян обаче пусна в мрежата аудиозапис, който опровергава думите на певицата. Тейлър мъчно се справяше с конфликтната обстановка и омразата, която се изсипа върху нея.

Ето за какво новият албум след завръщането й беше един от най-агресивните в репертоара на певицата.

Сред известните композиции са End Game, Ready for It?, Delicate, Gorgeous, Don`t Blame Me.

Любовник

Още през 2019-2020 година светът видя седмия албум на Тейлър. Това се трансформира в една от най-ярките й сбирки.

Именно с този албум Тейлър искаше да тръгне на международно турне, само че проектите й бяха изменени от пандемията от ковид. Хитовете от този албум бяха песните " Аз! "  (с Panic! at the Disco`s Brandon Urie), You Need To Calm Down, The Man, Lover.

Folklore и Evermore

Световната пандемия даде време на певицата да работи върху нов албум. Включва нови версии на остарели песни. Тейлър още веднъж завоюва Грами за албума си Folklore.

Полунощ

Последният студиен албум на Тейлър, Midnights, беше публикуван през 2022 г. Певицата стартира да го популяризира от всички вероятни обществени мрежи.

Тейлър Суифт направи огромен възторг със международното си турне през 2023 година, наречено The Eras Tour.

Заслужава да се означи, че тематиката на певицата е много банална, само че допира слушателите. Като множеството звезди тя пее за любовта, другарството, връзките със себе си, със фамилията и с обществото.

Въпреки че певицата не споделя обществено детайлности от персоналния си живот, почитателите търсят намеците, които тя им дава във всяка ария.

Заслужава да се означи, че международното концертно турне The Eras Tour стана толкоз сполучливо, че певицата реши да показа концертен филм, който беше записан в Лос Анджелис. Известно е, че филмът се трансформира в най-касовия филм в историята на този род.

Днес Тейлър Суифт е едно от най-разпознаваемите лица в света, което е невероятно да се обича или ненавижда.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР