33-годишен мъж ще бъде съден по обвинителен акт на Окръжна

...
33-годишен мъж ще бъде съден по обвинителен акт на Окръжна
Коментари Харесай

Съдят 33-годишен за отглеждане на марихуана

33-годишен мъж ще бъде съден по обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Варна за държане за разпространяване на над 6 кг марихуана и развъждане на растения от рода на конопа
33-годишният М.Л. е предаден на съд от Окръжна прокуратура - Варна за държане на високорискови наркотични субстанции за разпространяване и за развъждане на растения от рода на конопа. Той е обвинен за две закононарушения – по член 354а, алинея 1, прочие 4 и член 354в, алинея 1 от Наказателен кодекс.

Младият мъж не бил престъпно проявен или осъждан досега, само че все пак влезнал в полезрението на чиновници на бранш „ Борба с проведената престъпност “ във Варна с информация, че отглежда и популяризира марихуана. За инспекция на тези данни, на 16 февруари 2023 година, били подхванати редица дейности, включително посещаване на адреса на М.Л. Поради съществуването на условия, показващи съществуването на неразрешени вещества в жилището, били подхванато процесуални дейности – претършуване и изземване.

В резултат от това, в стая от жилището, били открити 41 растения от рода на конопа, които били отглеждани в особено оборудвана за задачата стая. Освен това в жилището на разнообразни места и в разнообразни опаковки било открито доста количество тревиста маса, което след изсушаване се равнява на 6308 грама.

М.Л. бил арестуван и притеглен в качеството му на обвинен. Предстои Варненският областен съд да насрочи дата за разглеждане по делото против него. Ако бъде приет за отговорен, той може да получи наказване „ отнемане от независимост “ от две до осем години и санкция от пет до двадесет хиляди лв. по първото обвиняване и наказване „ отнемане от независимост “ за период от две до пет години и санкция от пет до 10 хиляди лв..
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР