33-годишен мъж, приет в края на миналата седмица в Пирогов“,

...
33-годишен мъж, приет в края на миналата седмица в Пирогов“,
Коментари Харесай

Млад мъж в мозъчна смърт спаси живота петима души - трима у нас и двама в Германия

 33-годишен мъж, признат в края на предходната седмица в " Пирогов “, само че изпаднал в мозъчна гибел, стана донор и избави живота на петима души у нас и в Германия.

След като лекарите в незабавната болница уведомили околните на пациента за положението му, макар тежката загуба, те взели решение да дарят неговите органи и да дадат късмет за живот на други заболели, оповестиха от Изпълнителната организация " Медицински контрол ", предава Канал 3.

В Университетска болница " Лозенец “ е осъществена чернодробната трансплантация, като реципиент е 50-годишен българин. В същото лечебно заведение са осъществени и две бъбречни трансплантации на жена на 40 години и мъж на 58 години.

Белият дроб и сърцето на 33-годишния донор са предоставени на Германия по линия на Евротрансплант. Експлантацията на органите е осъществена в УБ " Лозенец “ от медицински екипи от Лайпциг и Мюнхен. И двете трансплантации са сполучливи, като сърцето е присадено на 59-годишен мъж, а белият дроб на 25-годишен пациент.

Екипът на Изпълнителна организация " Медицински контрол “ изрича съболезнования към околните на донора и им благодари за сложното и благородно решение, взето в тежък за фамилията миг.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР