33-годишен мъж беше осъден на 3 години и 4 месеца

...
33-годишен мъж беше осъден на 3 години и 4 месеца
Коментари Харесай

Мъж наруши карантината си и преби жена в Търговище

33-годишен мъж беше наказан на 3 години и 4 месеца „ отнемане от независимост “ при непоколебим режим и санкция от 10 000 лв. за обир и нарушаване на карантина си няколко пъти, оповестиха от прокуратурата.

Мъжът бил притеглен към наказателно отговорност от Окръжната прокуратура в Търговище за двете закононарушения. Въпреки че след завръщане от Германия на 23 август 2021 година, той бил подложен под карантина, той не се съобразил с предписанието на здравните управляващи и два дни по-късно излязъл от вкъщи си в село Светлен.

Отишъл в близкия град Попово и използвал алкохол. След като срещнал собствен прочут, той траял да пие в дома му. Към тях се включил още един мъж, прочут и за двамата.

Подсъдимият, който очевидно бил мощно повлиян от алкохола, почнал да се държи жестоко. Невъздържаното му държание подразнило другите двама мъже, а когато той споделил, че е подложен под карантина, домакинът го изгонил.

Мъжът си тръгнал сърдит. Случайно, до момента в който се движи по улицата, забелязал жена – родственик на неговия прочут, от чиито дом си тръгвал. За нея той знаел, че се занимава с милостиня и предположил, че носи изкараното от деня в себе си.

Решил, че може елементарно да се снабди с парични средства. Той се доближил, заговорил жестоко на дамата и почнал да я удря, съумял да свалил чантичката от кръста ѝ. Поради намесата на очевидец, който забелязал протичащото се, подсъдимият спрял да удря дамата и си тръгнал.

От направената характериситична информация станало видно, че подсъдимият не поставя общественополезен труд и постоянно злоупотребява с алкохол. Той е податлив към осъществяването на хулигански дейности.

Според справката му за съдимост, същият е осъждан неведнъж за разнообразни закононарушения от общ темперамент, и в частност за разнообразни похищения против непознатата благосъстоятелност - 11 присъди за обири и грабежи.

За интервала от 25 август до 30 август 2021 година той траял да показва неуважението си към общоприетите правила, като три пъти нарушил карантината, наложена му с наставление на здравните управляващи заради въведените в страната противоепидемични ограничения срещу разпространяването на COVID-19.

Решението на съда предстои на обжалване пред Варненския апелативен съд.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР