33-годишен бургазлия е задържан за срок до 24 часа от

...
33-годишен бургазлия е задържан за срок до 24 часа от
Коментари Харесай

Разбиха ферма за добив на крипто валута в Българово! Има арестуван!

 33-годишен бургазлия е арестуван за период до 24 часа от чиновници на отдел " Криминална полиция " при ОДМВР – Бургас по формирано досъдебно произвеждане за кражба на ел. ток.

Криминалистите и експерти от EVN  - Бургас направили инспекция в наето от бургазлията двуетажно помещение, ситуирано на ул. " 9-ти септември " в Българово, защото сметките за ток били доста по-големи от нормалното.

В помещението са открити и конфискувани 75 майнери за разнообразни крипто валути - 45 " копачи " за биткойни и 30 за различен тип круптовалута, голям брой видео карти, вентилатори и платки, всички захранвани с електрическа енергия. Служителите от EVN установили непозволено присъединение към електроразпределителната мрежа, в резултат на което сдружението е ощетено в обилни размери. По предварителни данни се касае за близо 70 000 лева месечно.

Бургазлията е отказал подпомагане на полицейските чиновници и е направил опит за разстройване на полицейската инспекция на наетото от него помещение. Задържан е за период от 24 часа.

Майнерите са конфискувани по формираното досъдебно произвеждане. Работата по случая продължава под директното управление и наблюдаване на Бургаска районна прокуратура.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР