33-годишен благоевградчанин вдигна накрак полицията след смразяващо кръвта обаждане на

...
33-годишен благоевградчанин вдигна накрак полицията след смразяващо кръвта обаждане на
Коментари Харесай

Невиждан екшън в Благоевград! Мъж позвъни на 112 и обяви: Заклах лелинчо си! Патрулки захвърчаха към мястото, но ето какво се оказа!

33-годишен благоевградчанин подвигна накрак полицията след смразяващо кръвта позвъняване на телефон 112, че е заклал лелинчо си. Сигналът е подаден на 31 юли вечерта от Благой Митев и пред блок 131 в жк „ Еленово “ се изсипали 5 патрулки. При типа на служителите на реда той съблякъл тениската си и останал гол до кръста, след което се провикнал: „ Айде бе, от кой момент ви очаквам!”, написа Struma.bg.

Полицай Лилян Мирчов му наредил незабавно да легне на земята с ръце на главата, само че мъжът, който бил във очевидно нетрезво положение, не се подчинил. Наложило се да му сложат белезници, след което го качили в патрулката и го откарали във ІІ РУП. По пътя служителите на реда срещнали лелята, при която малко преди този момент бил на вечеря нейният племенник. По същото време мъжът й бил на работа, а сигналът за неговото ликвидиране бил подправен.

Благой Митев е арестуван за 24 часа в полицията, след което карцерът му е продължен от прокуратурата. Оказало се, че при задържането му счупил палеца на служител на реда Мирчов. При това състояние на нападателния мъж били повдигнати две обвинявания – за причиняване на междинна телесна щета на служител на реда и за несъблюдение на полицейско предписание.

За екшъна се разбра през вчерашния ден, когато 33-годишният мъж бе доведен в съда, защото прокуратурата направи искане да му бъде наложена мярка „ задържане под стража “. По искане на отбраната бяха позволени да свидетелстват бащата и лелята на обвинения. Иван Митев съобщи, че синът му не е оказал опозиция, а когато пристигнали служителите на реда, им споделил да го заключат, в случай че е направил нещо.

„ След това подвигна ръце и те наскачаха върху него. Не е чупил на никого пръста, те го повалиха на асфалта”. „ Знаете ли, че се е обадил на телефон 112 и е споделил, че е заклал лелинчо си Кирил Митев, и по тази причина са пристигнали 5 патрулки в „ Еленово “?”, попита строго съдията. „ Не, в този момент научавам”, отговори бащата. От обясненията му стана ясно, че той е незает, не получава помощи и се устоят от парите на сина му. Благой работил в шивашки цехове почасово, без трудов контракт. Пиел, само че не доста, по една бира. Лелята обаче, която също бе разпитана като свидетел, съобщи, че племенникът й прекалява с алкохола и това се отразило на здравето му. „ На 31 юли вечерта Божката пристигна у нас да хапне. Той и татко муживеят наоколо. Казахму: „ Защо отново си пил? Здравето си увреди”, а той се афектира, взе си телефона и потегли към техния блок. Не съм видяла по какъв начин го заключват, след това на открито служителите на реда ми споделиха, че е подал подправен сигнал, че е умъртвил лелинчо си, а мъжът ми беше на работа”, описа лелята Даринка Митева.

Прокурор Красимир Тодоров изиска да му бъде наложена най-тежката мярка. В претекстовете си той посочи, че не стига че Благой Митев е подал подправен сигнал за ликвидиране, само че по-късно се държал непочтено и надменно към чиновниците на реда, като им подвикнал:

„ Айде бе, от кой момент ви очаквам, не можете да ме намерите “, след което се съблякъл гол до кръста, не извършил разпореждането на служител на реда Мирчов и при оказаната опозиция му счупил пръста. Полицаят усетил по-късно болежка, отишъл на доктор и рентгеновата фотография посочила, че има строшаване на палеца, поради което му е публикуван болничен за 1 месец. Прокурорът посочи, че Благой Митев е осъждан 13 пъти, като до момента била проявена благосклонност от съда, защото в никакъв случай не е получавал ефикасна присъда. Адвокат Георги Тошев отвърна, че множеството осъждания са поради ръководство без брошура. Тезата на отбраната беше, че и по двете обвинявания няма безспорни доказателства. Не е ясно дали става въпрос за навяхване, или строшаване на пръстта, не се знае по какъв начин е станала контузията – при самонараняване или съпричиняване.

Противоречия имало и за това дали е оказал опозиция на служителите на реда. Най-безспорно било, че е подал подправен сигнал на телефон 112, само че такова обвиняване към момента не му било повдигнато, съобщи юристът, който пледира за по-лека мярка. В правото си на персонална отбрана Благой Митев изрази страдание за сторенето, което направил под влияние на алкохола.

„ Не съм се съпротивлявал, аз се предадох “, сподели той. При преценката на събраните доказателства арбитър Екатерина Николова съобщи, че обвиняването за причиняване на междинна телесна щета на служител на реда на този стадий е недоказано. В обясненията на служител на реда Лилян Мирчов, както и на неговите сътрудници се твърди за травма, а не за строшен пръст. Представеният болничен бил неразбираем и не излиза наяве каква е диагнозата му, такава липсвала на рентгеновата фотография. По второто обвиняване за непокорство на полицейско предписание законът не планува мярка, защото не е тежко закононарушение. Съдията обаче реши, че ще му наложи мярка „ домакински арест “ за нарушение на публичния ред, какъвто е подправеният сигнал за ликвидиране. Бл. Митев е осъждан освен поради шофиране с отнета брошура, само че и за машинация. Определението предстои на обжалване пред Окръжен съд
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР