33 900 лв. без ДДС е платило правителството за изработването

...
33 900 лв. без ДДС е платило правителството за изработването
Коментари Харесай

Правителството плати 40 хил. лв. за нов сайт, който трябвало да е активен преди година

33 900 лева без Данък добавена стойност е платило държавното управление за изработването на интернет уебсайт, който би трябвало да е деен още от края на февруари предходната година.  

Обществената поръчка е оповестена през септември 2016 година и включва разработване, дизайн и техническа поддръжка на интернет уебсайт на Министерския съвет, като той ще измести съществуващия в този момент държавен уебсайт.

Според техническите спецификации в поръчката на началната страница на уеб страницата би трябвало да има месечен календар със събитията, каре с последни вести, с програмата на държавното управление и каре с вести единствено за министър-председателя. 

Избраният реализатор е АСАП ЕООД и договорът с компанията е подписан на 31 януари 2017 година. Срокът за изработването на уеб страницата е 28 дни, от което следва, че той е трябвало да проработи в края на февруари 2017 г. 

През лятото на 2017 година от Програма Достъп до информация изпратили питане до администрацията на Министерския съвет с искане за актуална информация и контакти със чиновниците на администрацията, основния секретар на Министерски съвет, членовете на политическия кабинет на държавното управление и профилираната и общата администрация. Причината за отправеното искане е, че сходна информация в съществуващия в този момент уебсайт няма.

В отговор от държавното управление показали, че тази информация може да бъде получена, едвам откакто проработи новият уебсайт на държавното управление. В заданието на публичната поръчка било заложено условие за съдържание със структурата на администрацията на Министерски съвет, като бъдат оповестени служебни телефони и служебни електронни адреси.

При наново питане от Достъп до информация за това по кое време новият уебсайт ще бъде наличен от Министерския съвет дали отговор, че интернет страницата на Министерски съвет е готова в период от „ АСАП “ ЕООД, само че " аргументите уеб сайтът да не е забележим от външни консуматори са от механически темперамент и незабавно след отстраняването им, за което се работи интензивно, той ще бъде задействан “.

Към днешна дата този уебсайт продължава да не е деен.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР