326,8 млн. лв. са приходите от данъци и осигуровки в

...
326,8 млн. лв. са приходите от данъци и осигуровки в
Коментари Харесай

Въпреки пандемията, ръст в платените данъци и осигуровки в Х...

326,8 млн. лева са приходите от налози и осигуровки в офиса на Национална агенция за приходите в Хасково през 2021 година. Те са с 28,5 млн. лева повече от миналата 2020, оповестиха от приходната администрация.

Запазва се растежът на непринудено съблюдаване на данъчното и осигурително законодателство от страна на бизнеса и жителите, а постъпленията в хазната стабилно нарастват.

През 2021 година приходите за централния бюджет възлизат общо на 144,7 млн. лева, което е с над 7% повече от миналата 2020 година От тях 48 млн. лева са постъпленията от налог добавена стойност. Над 30 млн. лева са платени от бизнеса за корпоративни налози, които регистрират и най-голям растеж – от 15%, а 57,5 млн. лева са приходите от налог върху приходите на физически лица, което е с 12% повече спрямо 2020 година

Общият размер на приходите от осигурителни вноски е 182 млн. лева, като от тях 107,7 млн. лева са за държавно публично обезпечаване, 50,3 млн. лева – за здравноосигурителни вноски и над 24 млн. лева – за в допълнение наложително пенсионно обезпечаване. Ръстът в приходите от осигурителни вноски е 11,5% по отношение на 2020 година

„ Измина още една сложна година в изключителна епидемиологична конюнктура. Въпреки това бизнесът и жителите продължиха да съблюдават правилно своите отговорности. Отчита се и повишен растеж на доброволното обявление и заплащане, което значително се дължи на партньорския метод от страна на приходната организация “, разясняват от офиса на Национална агенция за приходите в Хасково.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР