32 нови енергийноспестяващи и стилни осветителни тела, се монтират на

...
32 нови енергийноспестяващи и стилни осветителни тела, се монтират на
Коментари Харесай

Монтират стилни осветителни тела в Лом /снимки/

32 нови енергийноспестяващи и стилни осветителни тела, се инсталират на основната улица „ Дунавска “ в Лом, оповестиха от общината.
Това e първият стадий от главния ремонт на уличното осветяване, който включва замяна на осветителни тела и монтирането на нови. На ул. „ Дунавска “ стълбовете са от лят орнаментиран чугун. Извършва се и замяна на окабеляването, както и въвеждане на енергоспестяващи ограничения – доставка и монтаж на икономични осветителни тела – LED и светлодиодни светлинни носители.
Целта на първия стадий от главния ремонт е понижаване на разноските за енергопотребление, възстановяване осветеността на улиците и естетизация на градската среда.
Стойността на главния ремонт, който включва доставка и монтаж на осветителни тела, стълбове, конзоли (рогатки), разпределителни и захранващи електрически табла и други детайли от електрическата мрежа, е 87 701 лева
През 2022 година ще бъде осъществен и втори стадий по плана за възобновяване на уличното осветяване. Тъй като държавният бюджет, както и общинските, ще бъдат признати най-рано в края на февруари и ще влязат в действие през март, към този момент не е ясно с каква сума община Лом ще разполага за втория стадий.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР