32 месеца, за които ще платят българските данъкоплатци. Това обяви

...
32 месеца, за които ще платят българските данъкоплатци. Това обяви
Коментари Харесай

Пламен Бобоков ще съди България заради разследването срещу него

" 32 месеца, за които ще платят българските данъкоплатци ". Това разгласи юристът на Пламен Бобоков - Ина Лулчева пред БНР, откакто преди ден прокуратурата разгласи, че е прекратила следствието за търговия с въздействие против президентския секретар Пламен Узунов и предприемача Пламен Бобоков. 

" Делото се приключва на съображение липса на закононарушение, което е установено още в първите дни ", счита Лулчева, като акцентира, че ще бъде заведено дело, че „ въобще е повдигнато обвиняване “.

„ Тези 32 месеца идват да покажат за прощален път, че прокуратурата е безконтролна и че в част от дейностите си тя не е подчинена на закона. Когато държиш един човек 32 месеца с досъдебно произвеждане, т.е. той е стеснен в една огромна част от живота си, това е един механизъм за смачкване на стопански, политически или други неугодни лица, против който не може да се реагира и за който прокуратурата дава отговор само по Закона за отговорността на страната с парите на данъкоплатците ", уточни юрист Лулчева. Според нея от самото начало прокуратурата „ не е събирала доказателства, тъй като не е имало какво да събира “.

Изведнъж се заяви апропо, че делото е прекъснато, сподели тя и добави, че е научила от медиите за това. По думите ѝ през вчерашния ден ѝ е било отказано от прокуратурата да ѝ бъде предоставено копие от постановлението. 

Според Лулчева в този момент въпросът още веднъж е за отговорността на прокурорите и правосъдната промяна, която да даде опция да се търси такава отговорност.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР