32-ма участници ще се включат във второто издание на Международния

...
32-ма участници ще се включат във второто издание на Международния
Коментари Харесай

Двойно повече участници се включват във второто издание на Международния флейтов конкурс във Варна

32-ма участници ще се включат във второто издание на Международния флейтов конкурс, който ще се организира от 23 октомври до 25 октомври 2017 година във Варна. Събитието ще премине под патронажа на кмета на града Иван Портних, който ще връчи и една специфична премия.

Конкурсната стратегия на фестивала, който е част от партньорския календар на " Варна - Европейска младежка столица " ще е с три групи участници. Те ще бъдат оценени от 3-членно жури с ръководител проф. Георги Спасов, който тази година отбелязва своя 65-годишен рожден ден с огромен концерт дружно със Софийската филхармония. Другият член на журито ще бъде проф. Сибел Пенсел, която е притежател на ордена на френското държавно управление в региона на културата. Тя е основател на най-големия флейтов конкурс във Франция и е ректор на консерваторията в Ница. Третият участник в журито е проф. Айля Улудере, която е ректор на консерваторията в Истанбул и е притежател на голям брой награди в Турция.

Специално за състезанието огромният композитор Ангел Котев е написал творба за три флейти. Тя ще бъде изпълнена от 3-членното жури във вечерта на лауреатите. Събитието ще бъде на 25 октомври от 17:00 часа в Радио Варна, а журито ще свири на златни флейти. Преди това на 21 октомври журито ще изнесе различен концерт в 19:30 часа във Варненската опера дружно с Варненски камерен оркестър с диригент Ганчо Ганчев.

Фондация " Европейска музикална академия " е подготвила специфична премия ръчно направен сол ключ.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР