32-ма атлети и делегати от Северна Корея вече участват в

...
32-ма атлети и делегати от Северна Корея вече участват в
Коментари Харесай

В Пхенян без медал? Какви ще са последствията?

32-ма спортисти и делегати от Северна Корея към този момент вземат участие в Олимпийските игри в Пьонгчанг. Но залогът за тях е по-голям от този пред спортистите от всяка друга страна. Какви може да са следствията, в случай че не се върнат с орден?

Само медалите могат да спасят севернокорейските спортисти от съществени последици след Олимпиадата, безапелационна е певицата Ханг Ми-ра, която скоро е избягала от режима.

„ Тези, които не съумеят, ще бъдат изпратени в трудови лагери или порицани на публично място . Имало е и спортисти, екзекутирани обществено с претекста, че не са се жертвали задоволително за нацията . Да бъдеш спортист в Северна Корея значи да живееш в боязън “, споделя Ханг.

Световната шампионка по бокс Хюн Ми-чой знае всичко това от личен опит.

„ Първото нещо, което треньорът ми сподели, беше, че великият водач Ким Чен-ун желае да печеля Олимпийски златен орден, тъй като имам гений за това и ще го направя в действителност благополучен. Тренирах скрито, с цел да бъда по-добра от другите “, признава Хюн.

Сега шампионката живее в Южна Корея. Но най-голямото ѝ терзание е за тези, които би трябвало да се върнат в Пхенян след Олимпиадата.

„ За бедните спортисти от Северна Корея триумфът е ключ към оцеляването . Дори когато бяхме деца, ни даваха пари и ориз според от представянето ни. Тези, които изгубят, ще бъдат изхвърлени от тима и няма да получат нищо повече “, предвижда тя.

Междувременно информацията за Олимпиадата, която ще доближи в Пхенян, ще е нищожна . Според специалистите по този начин режимът желае да изкорени всякакво подозрение, че животът може да е по-хубав някъде другаде.

Вижте повече във видеото: -->
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР