32-годишният Марин Добрев, който наръга и уби с нож мъж

...
32-годишният Марин Добрев, който наръга и уби с нож мъж
Коментари Харесай

Прокурор: 32-годишният Марин, убил човек в добричкия парк, посрещнал полицията у дома в окървавените си дрехи

32-годишният Марин Добрев, който наръга и умъртви с нож мъж в добричкия парк, е нападал още четирима души преди този момент. В момента е с непрекъсната мярка " задържане под стража ". Има данни, че е с психологични отклонения, а има данни, че използва и наркотични субстанции. Знае се, че живее самичък и няма кой да се грижи за него. 

Разследването се води интенвно. Извършителят на убийството е арестуван още същата вечер. Задържан е с разпореждане за 72 часа и Окръжния съд в добрич постанови непрекъсната мярка за неотклонение. В момента лицето е в ареста, разяснява пред Нова тв окръжния прокурор Радослав Бухчев.



Вярно е, че това не е първата му демонстрация, само че с цел да кажем, че е незаконно действието, първо би трябвало да има влезнала в действие присъда. Има задоволително данни, че той е причинител и на други телесни повреди, като е употребявал нож. Отправял е закани за ликвидиране, осъществен опит за палеж, разяснява още той.

Той пред 2020 година във Англия е излежал присъда за кражба и владеене на оръжие. Наказанието му е било 5 месеца и 17 дни, добави прокурорът.

Още на 25 февруари след осъществяване на първото нахлуване сътрудниците са посетили болничното заведение, където е бил настанен потърпевшия. Още на сутринта на идващия ден е арестувано лицето дотолкоз, доколкото да почистим неговото оправдание и да установим неговата съпричастност. Към оня миг нямахме никакви безапелационни данни нито за изложение, нито че потърпевшия може да го опише, даже облеклата не бяха същите. След като не успяхме да съберем задоволително данни, ние го освободихме. След това по камерите установихме лицето, с нож в ръка, и от този момент го търсям, коментира Цветан Пировски, шеф на добричката полиция.

Над 14 пъти сме посещавали адреса, където живее, само че не беше открит, разяснява още той.

Категорични доказателства, че 32-годишният мъж е направил убийството в парка, бяха събрани незабавно, още същата вечер и той беше арестуван в дома си, облечен с облеклата, с които е направил закононарушението. Той беше спокоен, твърдеше, че не е излизал от у дома. Той живее самичък, а баба му живее в друго жилище, добави той.

Мъжът има над 10 хоспитализации за времето от 2016 година до 2023 година За тези случаи през януари, когато е било прекъснато досъдебното произвеждане, тъй като не мое да носи наказателна отговорност, е бил изпратен на лекуване, като съвсем цялата 2023 година е обитавал в лечебни заведения, уточни окръжния прокурор. 

Вероятно ще се реши обидяняване на двете досъдебна производства или в случай че това не стане, ще се изиска съдебно-медицинска експертиза, с цел да се откри може ли лицето да носи наказателна отговорност по всяко от действията, коментира Петко Тухчиев, областен прокурор.

Районната прокуратура е бил известена за първия случай на нахлуване от тази година, само че не е имало събрани задоволително доказателства, добави той.

Ако бъде потвърдено, че е вменяем, ще бъде съден. Ако се окаже, че не може да носи отговорност, делото се приключва и лицето се настанява наложително за лекуване, добави районният прокурор. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР