32-годишният И.И. от Монтана беше предаден на съд с обвинителен

...
32-годишният И.И. от Монтана беше предаден на съд с обвинителен
Коментари Харесай

Мъж ударил смъртоностно приятелката си застава пред съда

32-годишният И.И. от Монтана беше предаден на съд с обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Варна. Мъжът ще бъде съден по тази причина, че предизвикал по несъобразителност гибелта на своята другарка, нанасяйки й междинна телесна щета, довела до гръдна контузия и последвали от нея възпалителни процеси. Това оповестиха от Апелативен съд - Варна за Varna24.bg.

И.И. и неговата другарка живеели дружно във Варна откакто се преместили от Монтана. На 9 март 2020 година двамата чествали рожден ден в дома на собствен другар. В един миг мъжът почнал да крещи на дамата и я блъснал. Тя паднала на земята, а той траял да я рита. Намесата на рожденика, който се обадил на ЕЕН 112, спряла побоя. И.И. напуснал жилището. Малко след идването на полицейския екип, потърпевшата също си тръгнала без да потърси лекарска или друга помощ.

В идващите дни домакинът на празненството няколко пъти посещавал дома на И.И. и неговата другарка. Мъжът забелязал, че здравето на дамата всякога било влошено, само че тя отказвала да посети доктор. При последното си посещение на 5 април 2020 година, той извикал такси без да чака единодушието на двойката и отвел потърпевшата в болнично заведение. Тя била оставена за лекуване, като била настанена в отделението по реанимация. Въпреки почналото неотложно лекуване, 44-годишната жена умряла същата вечер.

Причината за нейната гибел била гръдна контузия и последвали я възпалителни процеси – в дясна плеврална област, гноясал перикардит, сепсис. Ударите, които през месец март И.И. нанесъл на дамата, довели до разстройство на здравето й и затруднения, които като не били лекувани в точния момент, станали съдбовни.

Предстои делото против обвинения да бъде планувано за разглеждане във Варненския областен съд. Ако бъде приет за отговорен той може да получи наказване " отнемане от независимост “ за период от две до осем години.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР